Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hemlös krävs på tv-avgift

Publicerad: 7 januari 2014, 07:29

Genrebild

Foto: Colourbox

Mannen saknar bostad och tv – Radiotjänst kräver att han betalar tv-avgift för ett helt år. Orsak: Hans uppsägning av tv-avgiften fick kalla handen.


Våren 2012 försökte den 63-åriga mannen säga upp sin tv-avgift eftersom hans tv gått sönder. Han nåddes aldrig av beskedet att uppsägningen inte hade godkänts eftersom han hunnit bli hemlös när nästa räkning kom.

Efter ett år av på gatan fick mannen i februari 2013 en plats på ett stödboende för hemlösa män. Först fick han den post som adresserats till honom under tiden som hemlös, bland annat kravbrev från Radiotjänst.

Den hemlösa mannen överklagade räkningen på 2 702 kronor till förvaltningsrätten, men rätten gick på Radiotjänsts linje. I dag vet han inte vad processen med påminnelseavgifter och handläggning hos Kronofogden kostat har honom.

– Men jag kommer aldrig att betala eftersom jag tycker att jag blivit felaktigt behandlad, säger den hemlöse mannen till Metro.

Johan Gernandt, kommunikationschef på Radiotjänst, anser att man endast kan krävas på tv-avgift om man bor i en form som liknar ett hushåll.   

– Vi har till exempel ett extremfall med en person som bor på ett hotell men som anser sig bo permanent där och därmed betalar tv-avgift. Samtidigt är till exempel vårdboende en sådan boendeform där det inte krävs att man betalar, säger han till Metro.

Har man blivit hemlös bör man inte vara betalningskyldig enligt Johan Gernandt. Däremot måste personen själv se till att säga upp sin avgift genom en avanmälan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.