Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Henrik Bastin gör polisserie för Amazon

Publicerad: 26 juni 2013, 08:27

Foto: Anna Maria Nollert

Henrik Bastin får förverkliga sin dröm att göra tv-serie av Michael Connellys hjälte Harry Bosch


Ämnen i artikeln:

AmazonHenrik Bastin

Amazon.com satsar hårt på orginalmaterial till sin streamade tv-tjänst. Efter att ha beställt 14 piloter satsar företaget nu på sin första dramaserie.

Amazon har gett grönt ljus för Henrik Bastin att få göra sin drömserie, Bosch, baserad på Michael Connellys extremt populära böcker om polisen Harry Bosch.

När Resume.se intervjuade Henrik Bastin i maj sa han:

"Connellys Harry Bosch-böcker har en speciell betydelse för mig och min fru. Vi sträckläste dem den sommaren hon var höggravid med vårt första barn. Och jag har aldrig förstått varför de aldrig har filmatiserats. Connellys andra hjälte, Mike Haller, filmatiserades i "The Lincoln Layer", men aldrig Harry Bosch."

"Jag har köpt rättigheterna jobbar i ett team med Connelly och några andra. Han har ju varit frustrerad eftersom rättigheterna var inlåsta, men å andra sidan är det en av de få riktigt stora deckar-franschiserna som inte har gjorts i någon form. Det är helt fantastiskt."

Pilotavsnittet är skrivet av Michael Connelly och Treme-skaparen Eric Overmeyer, som också producerar tillsammans med Henrik Bastin och Mikkel Bondesen på Fabrik

Connelly har skrivit 20 böcker om Harry Bosch sedan starten 1992.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

AmazonHenrik Bastin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.