Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hinner inte rekrytera ny vd: ”Vägvalen sker här och nu”

Publicerad: 16 oktober 2014, 11:50

Anders Jensen.

Foto: MTG TV.

Den rasande snabba utvecklingen i branschen gör att MTG TV inte ens har tid att rekrytera en ny vd efter Joachim Nordlind. Därför har Anders Jensen gått in på vd-positionen – vid sidan av sin roll som executive vice president på MTG och platsen i koncernledningen. – Vägvalen sker här och nu. Det blir konkreta nypor, säger han till Resumé.


Anders Jensen är tydlig – det är nu det gäller.

Raska och rejäla åtgärder måste vidtas för att hänga med och ta ledarpositionen tv-racet i den digitala jättetransformationens tidevarv.

Därför har MTG TV inte i det här läget tid att starta en rekryteringsprocess av en ny vd efter Joachim Nordlind. I stället tar Anders Jensen klivet in på vd-positionen för att köra så det ryker – omgående.

– Vi vill ha en annan lösning över tid men just nu finns det en stor fördel i att gå in med en direkt operativ koppling till strategiutvecklingen. Jag kommer att vara vd för MTG TV under ett gott stycke tid, säger Anders Jensen och fortsätter:

– Branschen är ofantligt snabbrörlig nu. Vi behöver göra en växling omgående och vissa tjänster och uppgifter kommer att försvinna så att vi frigör resurser på prioriterade områden.

Han kan inte gå in på detaljer – men produkter, teknik och innehåll ska vässas, samtidigt som det måste till en ökad närvaro på marknaden i säljet.

Strukturen måste blixtsnabbt anpassas efter den tekniska utvecklingen och ändrade beteendemönster hos konsumenterna.

Joachim Nordlind var inte nöjd med att han inte hade lyckats vända utvecklingen för TV3. Vilka åtgärder måste göras?
– Vi måste ha en mer relevant och bättre produkt. Det är egentligen ingen rocket science.

Anders Jensen tror inte att linjär-tv är dödsdömt. Han menar att man får ta domedagsprofetiorna med en nypa salt – men det gäller att med ökad acceleration dra linjär-tv in i det digitala.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.