Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hissen köps av italienska Rai

Publicerad: 12 april 2013, 06:27

Tar Hissen till Italien.

Foto: Kanal 5.

Filip & Fredriks nya format ”Hissen” och "Veckans svensk” går på export till Italien. Det är storkanalen Rai som köpt rättigheterna till en egen version av programmet som produceras av Filip & Fredriks nya bolag Mexiko.


Ämnen i artikeln:

Elk EntertainmentFilip och FredrikMIP

Resumé berättade tidigare i veckan att Filip & Fredriks nya bolag Mexiko imponerar på många i Cannes med sin rivstart – tre nya format på tre månader.

Nu säljs två av dessa – ”Hissen” och Veckans svensk” – till italienska Rai. Affären har skötts av Elk Format, som fått exklusiv rätt att distribuera Mexikos format utanför Skandinavien.

Elk Format har sålt rättigheterna till lokala versioner av Hissen och Veckans svensk i Italien.

Hissen programleds av Fredrik Wikingsson och Filip Hammar i Kanal 5. Programledare för Veckans svensk i TV4 är Pär Lernström.

Mexiko Media är ett produktionsbolag som grundades 2013 av Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Mikael Svensson och Lars Beckung. Företaget har kontor i Stockholm och Los Angeles.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.