Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hockey-VM på prime time får TV6 att jubla

Publicerad: 22 april 2008, 13:55

Hockey-VM i Kanada – bara för nattugglor?
Glöm det.
Många av Tre Kronors matcher går på bästa sändningstid.
– Tv-tiderna är mycket bra, säger Magnus Dahlborn, redaktionschef på Viasat Sport.


Viasat, som valt att flytta hockey-VM från TV3 till TV6, lägger i år extra mycket krut på mästerskapet som spelas i Kanada 2-18 maj.

Totalt sänder TV6/Viasat 50 matcher. 17 av dessa visas i TV6, resten går i Viasat Sport 1 och 3.

Och trots att VM spelas på andra sidan Atlanten blir det i många fall bra tv-tider för de svenska hockeyfansen. Om Sverige vinner sin grupp (Vitryssland, Schweiz och Frankrike står för motståndet) kommer fyra av de sex första matcherna med Tre Kronor att sändas med start klockan 19.00.

Det gläder Magnus Dahlborn, redaktionschef på Viasat Sport.

– Tv-tiderna är mycket bra, speciellt om man tittar på Sveriges matcher. Vinner de sin grupp, vilket de har stora chanser att göra, kommer alltså fyra av de sex första matcherna för Sverige att ha nedsläpp 19.00 svensk tid, säger Magnus Dahlborn.

Sveriges andra match i gruppspelet, mot Frankrike, kommer dock att gå senare, 00.55 svensk tid.

– Matchen mot Frankrike ligger sent svensk tid, för att den tilldrar sig stort intresse i fransktalande Quebec där den börjar 19.00, säger Magnus Dahlborn.

Teamet för VM-turneringen är uttaget och klart. Åke Unger och Lasse Kinch är huvudkommentatorer. Experttrion består av  Andreas Johansson, Håkan Södergren och Leif Boork.

Claes Runheim är studioankare och Niklas Jihde blir både programledare och reporter. Även Susanna Johansson, tidigare bland annat på TV4 Värmland och för övrigt Andreas Johanssons fru, blir reporter.

Finalen börjar 19.00 söndagen den 18 maj. Bronsmatchen spelas dagen före, klockan 21.00. Båda matcherna sänds i TV6.

TV6 kan ses av 84 procent av svenskarna och kanalen når därmed fler än TV3.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.