Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hon ångrar sin medverkan Oscars-sändningen

Publicerad: 23 februari 2015, 16:17

Hanna Persson under Oscars-sändningen.

Foto: SVT.

SVT:s sändning av Oscarsgalan i natt har fått mycket kritik. Nu berättar programledaren Hanna Persson om den jobbiga tiden och hatet som vällt in efteråt.


Ämnen i artikeln:

OscarsgalanSVT

Tidigare i dag rapporterade Resumé att SVT har fått ta emot mycket skit för sin sändning av Oscars-galan i SVT Flow. På Twitter strömmade negativa kommenterar in under natten. Många kritiserade att panelmedlemmarna inte sett flera av de Oscarsnominerade filmerna.

Nu har programledaren Hanna Persson, mer känd under namnet "Hannapee", bloggat om sin insats i programmet och hatet som hon tvingats ta emot efteråt.

Hon berättar att hon tackade jag till uppdraget för en knapp månad sedan, och tyckte till en början att uppgiften kändes lockande eftersom att SVT ville ha en lite mer annorlunda och folklig profil i programledarrollen.   

"Jag tänkte att "jamen det är väl kul?" och tackade ja (...) Det skulle jag inte gjort" skriver hon i sitt inlägg.  

Hanna Persson berättar att hon kände en stor olust redan innan sädningen.

"Jag som har livesänt från samma studio i snitt 1 h i veckan det senaste året kände plötsligt att det inte gick längre. Fick en sån stark känsla av att jag ville gömma mig och aldrig mer finnas".  

Att sedan vakna upp till de elaka kommentarerna i dag som uteslutande har kommit från män beskriver hon som en jobbig upplevelse.

"Men oavsett hur usel jag må vara i era ögon är det otroligt sårande att nu på nära håll känna hur riktigt kass kvinnosyn drabbar en rakt in i själen. Hur ord som "slyna", "hora" och "kärring" gång på gång används för att förminska och sätta dit kvinnor. Hur min sexualitet blir föremål för att sänka min värdighet. Hur mitt kön plötsligt hamnar i fokus när det är tal om min kompetens. Det är så fruktansvärt deprimerande".

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

OscarsgalanSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.