Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hon blir ny chef för SVT i Malmö

Publicerad: 25 oktober 2012, 11:16

Emma Kronqvist tillträder sin tjänst under hösten 2013

SVT i Malmös programchef Emma Kronqvist blir ny tv-chef efter Christel Tholse Willers som sedan i somras arbetar med Eurovision Song Contest 2013. Emma Kronqvist har precis påbörjat en föräldraledighet och tillträder tjänsten under hösten 2013. Fram till dess fortsätter Cecilia Bergman Eriksson som tf allmän-tv-chef.


Ämnen i artikeln:

SVT

Emma Kronqvist fick anställning på SVT år 2002. Hon hade då frilansat som programledare, producent och produktionsledare på SVT under många år. Hon anställdes som projektledare inom underhållning och fakta. År 2005 rekryterades hon till jobbet programchef på SVT i Malmö.

–  Emma Kronqvist har en imponerande bred tv-erfarenhet och hon kombinerar en spännande strategisk och visionär förmåga med god struktur i vardagen, säger Albert Svanberg, divisionschef för allmän-tv på SVT.

Emma Kronqvist har bred tv-erfarenhet. Ett axplock av hennes cv visar meriter från programutveckling på produktionsbolagen Meter och Jarowskij, hon har dessutom drivit eget filmproduktionsbolag och arbetat som konsult i digital medieutveckling samt producerat reklamfilm på kommunikationsbyråer.

Emma Kronqvist har producerat TV inom alla allmän-tv-genrer. Hon har arbetat som programledare på Sveriges Radio, SVT och ZTV. Hon har även arbetat som tv-lärare i USA och själv studerat vid Dramatiska institutet  samt på Handelshögskolan.

– SVT i Malmö är ett modernt mediehus med hög kompetens inom både innehåll, produktion och utveckling, säger Emma Kronqvist.

Bland de program Emma Kronqvist jobbat med finns Mia och Klara, Stjärnorna på slottet, Klass 9A, Himlen kan vänta, Robins, Hipphipp, Anders och Måns, Fridlyst och Intresseklubben.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.