Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hon blir ny strategichef på UR

Publicerad: 26 oktober 2012, 08:06

Lena Allerstam, ny strategichef på UR

Foto: Pressbild

Lena Allerstam blir Utbildningsradions nya strategichef. Hon tillträder tjänsten den 1 november i år. – Lena har en lång erfarenhet inom public service och är en mycket uppskattad arbetsledare. Vi är mycket nöjda med att få henne på den posten, säger UR:s vd Erik Fichtelius.


Ämnen i artikeln:

Erik Fichtelius

Lena Allerstam har en under en lång tid haft en uppskattad bakgrund som arbetsledare, chef och ansvarig utgivare både på UR och SVT.

Hennes senaste uppdrag var när hon med framgång byggt upp UR:s volymmässigt största verksamhet, UR Samtiden.

– Behovet av och längtan efter program som ger kunskap och sammanhang är stort såväl inom utbildningen som hos tv- och radiopubliken. Jag sökte mig till nyhets- och samhällsjournalistiken för att jag ville arbeta med program som kan göra skillnad. Som strategichef på UR får jag arbeta med frågor där hela uppdraget bygger på att programmen ska göra skillnad. Det finns ett tilltalande allvar i det som kombineras med nyfikenhet, kunskap och lust, säger Lena Allerstam.

Valet av strategichef har föregåtts av en gedigen rekryteringsprocess, med många kvalificerade kandidater både externt och internt. Lena Allerstam tillträder som strategichef för UR den 1 november.

– Lena har en lång bakgrund inom public service, inom både radio och tv. Hon har ett stort nätverk inom företagen, och god kännedom om det regelverk som omger oss. Det är goda förutsättningar för ett framåtriktat strategiarbete nu när vi går mot en ny tillståndsperiod, förklarar Erik Fichtelius.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Erik Fichtelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.