onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hon kallar sig polfluencer – men nobbar samarbeten med politiska partier

Publicerad: 31 maj 2022, 08:00

Resumés chefredaktör Yasmine Winberg tillsammans med Amilia Stapelfeldt (polfluencer), Elaine Eksvärd (retorikexpert) och Camilla Gervide (grundare av Bloggbevakning).

Under presidentvalet i USA betalade både Joe Biden och Donald Trump för influencer marketing – men hur resonerar de svenska partierna? Varför kan betald politisk reklam gå under radarn – helt lagligt? Och vad är egentligen en polfluencer? Det är frågorna som diskuteras i ett nytt avsnitt av Påverkarna.

Ämnen i artikeln:

Influencer marketingPolitisk kommunikationPåverkarnaElaine EksvärdCamilla GervideYasmine WinbergTVTv-branschenPRPolitik

R

Redaktionen

red@resume.se


Amilia Stapelfeldt kallar sig själv för polfluencer (politisk influencer). På sitt Instagramkonto blandar hon inlägg om skönhet med politiska sådana – ofta med en ansats att reda ut svåra begrepp och skeenden.

Nu gästar hon Resumés valsatsning Påverkarna, där hon reder ut frågorna ovan tillsammans med retorikexperten Elaine Eksvärd och Camilla Gervide, grundare av Bloggbevakning.

– Jag vill få genomslag för mina frågor och för de åsikter jag lyfter. För mig skulle det kosta väldigt mycket på mitt förtroendekapital att rätta in mig under ett partis flagg. Man vet inte vad som händer om ett år. Svänger de, så skulle jag då behöva svänga med, retroaktivt. Det är jag inte särkilt sugen på, säger Amilia Stapelfeldt på frågan om hon skulle kunna tänka sig att göra samarbeten med politiska partier.

Se hela programmet här nedan. Du kan också ta del av hela avsnittet i poddformat. Du hittar podden om du söker på Påverkarna i din poddspelare.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev