Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Hon var en fantastiskt varm person"

Publicerad: 18 juni 2008, 06:22

SVT-profilen Ingela Agardh avled i går efter en längre tids sjukdom. Hon blev 59 år.


Ingela Agardh. Foto: SVT.

Ingela Agardh var under sin tv-karriär bland annat nyhetsankare för Aktuellt, programledare för eftermiddagsprogrammet Hemma, samt programledare för Gomorron Sverige.

2003 vann hon SVT:s tittarsuccé På spåret, tillsammans med höjdhopparen Stefan Holm.

Agardh skrev om sin långa kamp mot den kroniska cancern i boken ”Den största nyheten” som kom ut tidigare i år.    I boken beskriver hon hur det är att leva med en dödlig cancersjukdom och hur hon fann Gud. Tidigare i år berättade Agardh att hon hade förlikat sig med tanken på att hon skulle att dö.

Ingela Agardh var ett av tv-Sveriges mest populära nyhetsankare och många minns hennes karaktäristiska skratt.

– Hon var en beundransvärd person på flera sätt. Som programledare, journalist och intervjuare. Men också för hennes sätt att förhålla sig till att hon visste att hon skulle dö. Hon var inte rädd. Ingela tyckte att hon hade haft och hade ett bra liv, säger SVT:s tidigare vd Christina Jutterström till Expressen.

– Ingela var en fantastiskt varm person som tillförde väldigt mycket under den tid då jag jobbade tillsammans med henne på Aktuellt. Henens skratt är något som man alltid kommer att minnas, säger TV4:s Anna Lindmarker till Aftonbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.