Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Hönsfarm av en partikel”

Publicerad: 11 augusti 2010, 09:13

Igår noterade Allsången årets tittarrekord. Men sommaren har präglats av skriverier kring Anders Ludins programledarskap och hans eventuella efterföljare. – Jag tycker att de gör en hel hönsfarm av en partikel. De vill att man ska vara med och leka leken men jag är väl inte riktigt med på det, säger Anders Lundin till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenAnders Lundin

Anders Lundin under förra årets Allsång på Skansen. Foto: Carl-Johan Söder/SVT.

Tidigare under sommaren skrevs det spaltmeter i kvällspressen om att Måns Zelmerlöw skulle vara aktuell som ny programledare för Allsången. Han gjorde ett uttalande där han påstod att han hade blivit tillfrågad som ny allsångsledare.

Men enligt Anders Lundin var det inte alls aktuellt med ett programledarbyte.

– Det är så märkligt. Jag pratade både med Måns och SVT, och ingen av dem kände inte igen sig i det som skrevs, säger han.

– Det kommer aldrig någon dementi från deras sida när de skriver något som inte stämmer.

Varje år är det likadant, säger Anders Lundin, som tycker att kvällstidningarna i regel blåser upp saker så stort det går. Framför allt när det gäller hans roll som programledare och när han tänker kliva åt sidan. Till Resume.se säger han:

– Jag tycker att det är ett väldigt roligt jobb. Jag har gått från att lägga all vaken tid på att tänka på att inte göra fel till att kunna ta det lugnare och vara en lycklig människa.

Hur ser det ut för din del inför nästa säsong?

– Vi brukar höras av runt jul och ta ett beslut då. Men så mycket kan jag säga att den dagen jag bestämmer mig för att sluta är det ett riktigt svårt beslut som jag har tagit, säger Anders Lundin.

Gårdagens Allsång på Skansen sågs av 1,7 miljoner tittare enligt MMS. Det är den högsta siffran hittills i sommar. Gunilla Nilars, projektledare på Allsång på Skansen, menar att det är fullt naturligt.

– Nu är folk hemma från semestern. Så här i slutet av säsongen brukar tittarsiffrorna stiga upp mot den här nivån, säger hon.

Hur tycker du att Allsångsintresset har varit under den här säsongen?

– Intresset finns där men det är ingen serietittning som gäller. Det går upp och ned beroende på många olika faktorer, men de flesta verkar ändå gilla allsången, säger Gunilla Nilars.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.