Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hoppar av som vd

Publicerad: 30 mars 2010, 12:26

Metronome Film & Television jagar en ny vd. Mats Alders hoppar av och blir i stället arbetande styrelseordförande för produktionsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Mats AldersMetronome

Mats Alders. Foto: Fredrik Hansson.

Metronomes jakt på en ny vd, som ska ta hand om den dagliga verksamheten, har inletts.

Mats Alders roll som arbetande styrelseordförande är ny i bolaget. Han ska nu hitta nya tillväxtmöjligheter för Metronome-koncernen efter diskussioner med ägaren Shine.

– Efter tre och ett halvt år som vd och koncernchef är det här ett naturligt steg. Jag kommer nu att fokusera ännu mer på övergripande och strategiska frågor för hela koncernen, säger Mats Alders i en kommentar.

Till Resume.se säger han:

– Shine köpte oss för ett år sedan och sedan dess har jag jobbat med integrationen, och nu är vi klara med detta. Nu går jag in i en annan roll som arbetande styrelseordförande – en brittisk modell – där jag ska titta på nya strategiska möjligheter som exempelvis förvärv och om vi ska gå in på nya marknader.

Vad är du mest nöjd med under din tid som vd?

– Det är att vi har lyckats stöpa om och fokusera Metronome till att bli det ledande produktionsbolaget i Norden.

Metronome, som ingår i Shine Group, har produktionsbolagen Meter Film & Television AB, Stockholm-Köpenhamn AB, Filmlance International AB, Friday TV AB, Metrix Interactive AB och Studios Mekaniken AB.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Mats AldersMetronome

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.