Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hoppas på ny säsong av Solsidan

Publicerad: 31 januari 2011, 14:18

Det är kraftig medvind för Jarowskij. Vd:n Pontus Edgren hoppas på en tredje säsong av Solsidan. Samtidigt har produktionsbolaget gjort klart med ytterligare en humorserie i TV4, en svensk version av The Office. – Det är roligt att det är Dorsin i huvudrollen, säger Pontus Edgren till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Henrik DorsinSolsidanJarowskijPontus Edgren

Pontus Edgren, vd för Jarowskij (t.h) tillsammans med Henrik Dorsin. Foto: Rebecca Martyn.

De första tre avsnintten av den andra säsongen av Jarowskijs och FLX:s humorserie Solsidan har varje vecka lockat över två miljoner tittare. Pontus Edgren hoppas att seriens framgångar ska smitta av sig på produktionsbolagets nya satsning – den svenska versionen av brittiska The Office.

– Det är fantastiskt roligt att få göra den här produktionen och det är klart att det har påverkats av Solsidans framgångar. Man har sett att det finns en marknad för svenska, välproducerade humorserier som ligger i tiden.

Pontus Edgren ser positivt på hur Solsidan tagits emot av tv-publiken och berättar att man är förvånad över hur brett serien slagit igenom.

– Vi trodde att det mest skulle locka medelålders tittare på grund av igenkänningsfaktorn men serien följs lika mycket av både de äldre och yngre generationerna.

Blir det en tredje säsong av Solsidan?

– Vi får se, det får vi hoppas, säger Pontus Edgren.

Vilka som kommer att medverka i den nya serien, som spelas in under våren, förutom Henrik Dorsin är ännu inte klart.

Fakta/Jarowskij

Det svenska produktionsbolaget Jarowskij ingår i den multinationella tv-koncernen Zodiak Entertainment. Jarowskij grundades år 1986 av Rolf Sohlman. Jarowskij producerar TV-program och långfilm. Komedi och underhållning är kärnan – Solsidan, Parlamentet, Time Out, Fråga Olle, Fångarna på fortet är några framgångsrika produktiuoner.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.