Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Horse1 – ny tv-kanal för hästintresserade

Publicerad: 20 juni 2013, 09:31

En ny, svensk tv-kanal med fokus på hästsport har premiär i höst. Den går under namnet Horse1 och kommer bland annat visa nationella och internationella tävlingar och även dokumentärer, inspiration och underhållning inom området.


Horse1 är ett namnförslag från Elin Andersson i Finspång, vilket blev det vinnande bidraget i en namngivningstävling. Priset var ett ridseminarium med en av Sveriges landslagsryttare som tränare, en upplevelse som senare kommer att sändas på tv-kanalen.

– Vi fick in många bra namnförslag, men fastnade snabbt för Horse1 för att det både är tydligt och bär en historia, säger Timothy Smart, grundare av tv-kanalen.

Konceptet och logotypen för Horse1 är framtaget av reklambyrån Jung von Matt.Byrån ligger även bakom namn och grafiskt koncept på Swedish Riders Trophy, den nya hoppligan som börjar sändas i höst första deltävlingen direktsänds 28 september från Helsingborg HRFK.

Linda Myrin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.