Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hotet mot Letterman och O'Brien

Publicerad: 30 januari 2009, 07:24

Amerikanska tv-kanalen ABC planerar att matcha NBC:s Conan O’Brien och CBS David Letterman med Jimmy Kimmel. Vilket betyder att ABC:s klassiska nyhetsprogram Nightline ställs åt sidan.


Ämnen i artikeln:

Jimmy KimmelCBSDavid LettermanConan O'BrienNBCABC

Jimmy Kimmel.

Programvärdarna David Letterman på CBS och Jay Leno på NBC har kämpat om den sena amerikanska tv-publiken i ett decennium. Leno har nått den största publiken.

Den tredje stora kanalen ABCs strategi har sedan 1970-talet varit att konkurrera med de andra kanalernas talkshows med tunga nyheter i programmet Nightline.

Men när Jay Leno går i pension i maj förändras spelplanen. Conan O’Brien tar över Lenos program är visserligen en erfaren komiker med eget program sedan tidigt 1990-tal men han är trots allt ny i så här stort sammanhang.

Samtidigt är David Letterman över 60 år.

Nu hävdar New York Times att tv-bolag ABC planerar att dra fördel av det osäkra läget på de sena tv-tiderna.

Ett väntat drag är att Jimmy Kimmel Live! Tidigareläggs en halvtimme och sänds parallellt med Letterman och O’Brien. Enligt New York Times visar en rockad mellan Kimmel och Nightline att ABCs underhållningsdel fått makten i boaget.

– Situationen håller på att förändras och vi tittar på allt, sa Stephen McPherson, chef för ABC Entertaiment, till Variety.

Jimmy Kimmel har haft sin sena talkshow sedan 2003 och de senaste åren har programmet fått både bättre kritik och större publik.

Om Kimmel, Letterman och O’Brien sänds parallellt lär de bli en historisk kamp om de amerikanska tittarna.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.