Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hovrätten tar upp Skippers fall

Publicerad: 17 januari 2011, 21:34

Efter förlusten i Stockholms tingsrätt får tv-personligheten Anna Skipper en ny chans i rättvisten med hälsokostkedjan Life då hennes fall har beviljats prövningstillstånd för att tas upp i Hovrätten.


Ämnen i artikeln:

Anna Skipper

Anna Skipper. Foto: TV3.

Kort efter att det blev känt att TV4+ tar över ”Du är vad du äter” kommer ytterligare en glädjande nyhet för programledaren Anna Skipper.

Hennes fall mot hälsokostkedjan Life har beviljats prövningstillstånd för att tas upp av Hovrätten.

– Att ta sig igenom det nålsöga som det innebär att få ett fall prövat i Hovrätten är en otrolig seger och vi fram mot en mer noggrann granskning av en mer kunnig Hovrätt. Vi är övertygade om att vi kommer att få en helt annan bedömning av frågan, säger Anna Skippers make, Olof Skipper, till Resume.se och fortsätter:

– Självklart är det bäst om Life tar sitt ansvar och gör rätt förs sig i en förlikning och ger oss ett acceptabelt bud, vilket vi strävat mot hela tiden. Vi väntar fortfarande på ett svar från Life.

Resumé har tidigare rapporterat om den rättstvist som i två år har pågått mellan hälsokostkedjan Life och tv-profilen Anna Skipper.

Bakgrunden var att Anna Skipper ville ha tre miljoner kronor av Life för att de fick använda hennes varumärke samt för att hon skulle medverka på skyltmaterial på 220 Life-butiker i landet.

Samtidigt hävdade Life att Skipper inte skulle få några pengar, utan sälja sina produkter genom Lifes butiker samt få annonsering i Lifes tidning. Enligt paret Skipper har Life varken gett Anna Skipper annonsutrymme eller uppfyllt de andra kraven i avtalet.

Efter att ha förlorat i Stockholms tingsrätt mot Life och dessutom dömts att betala rättegångskostnader på 750 000 kronor, sammanlagt 1,2 miljoner kronor tillsammans, har Anna Skipper haft stora ekonomiska problem där bland annat Kronofogden har kopplats in.

När fallet kommer att tas upp i Hovrätten är i dagsläget oklart. Parterna ligger för tillfället i förlikningsförhandlingar, enligt Olof Skipper.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Anna Skipper

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.