Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hussfelt förlänger med TV4

Publicerad: 15 juni 2010, 11:23

TV4:s VM-kommentator Jesper Hussfelt har förlängt med kanalen. Det nya kontraktet löper till och med 2012. – Han får en tung roll i våra Serie A-sändningar kommande säsongen, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Hans PekkariTV4

Jesper Hussfelt. Foto: TV4

Efter att rättighetskartan ritats om har det spekulerats i övergångar för kanalernas fotbollskommentatorer och experter.

Under EM för två år sedan skrev TV4:s Ola Wenström och Per Nunstedt på för Viasat mitt under turneringen.

Det återstår att se om något liknande händer under det här mästerskapet. Än så länge har storsatsande Viasat, som lagt beslag på Premier League, nöjt sig med att förstärka med Sportbladets Erik Niva.

Och de andra kanalernas tungviktare ser ut att stanna hos sina respektive arbetsgivare. Lasse Granqvist, Jens Fjellström och Tommy Åström har knutits upp av Canal plus – trion ska även sköta bolagets produktioner, som Resume.se tidigare berättat.

Även TV4 ser ut att få behålla sina profiler. Patrick Ekwall, som förhandlat under en längre period, ser ut att bli kvar. Nu är det också klart att kommentatorn Jesper Hussfelt förlänger.

Hussfelt har de senaste dagarna kritiserats efter Facebook-hånet mot SVT:s kvinnor.

– Den frågan är överspelad. Vi har tagit det internt, säger Hans Pekkari och fortsätter:

– Vi är jätteglada att Jesper valt att förlänga sitt kontrakt. Vi blev överens just före VM. Han är en av de främsta Serie A-experterna och han får en tung roll i Serie A-sändningarna.

Jesper Hussfelt lämnade Canal plus för TV4 2007.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Hans PekkariTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.