Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hussfelts succé: får drömroll i EM

Publicerad: 8 maj 2008, 13:26

Jesper Hussfelt gör kometkarriär på TV4-sporten. Canal plus-förvärvet får en drömroll i kanalens EM-trupp – han och Robert Perlskog blir huvudkommentatorer. – Att lämna Canal plus för TV4 var ett av mitt livs bästa val, säger han till Resume.se.


Hussfelt och Kåmark - TV4:s nya kommentatorspar under EM. Hela TV4:s EM-trupp presenteras i "Ekwall vs Lundh" i TV4 Sport i kväll klockan 23.30. Foto: TV4.

Från ett antal tusen tittare på Canal plus till miljonpublik som EM-kommentator på TV4. Jesper Hussfelt, som värvades från Canal plus i fjol, gör succé och får en av de mest prestigefyllda rollerna på TV4 under fotbolls-EM.

TV4 kommer att ha två huvudkommentatorer under turneringen – Robert Perlskog är den ena och Jesper Hussfelt den andra.

Hussfelt ska bilda par med bisittaren Pontus Kåmark, medan Perlskog får Jens Fjellström och Magnus Hedman vid sin sida.

Daniel Kristiansson, som var kommentator under VM 2006 ,får i stället en annan roll i TV4:s EM-trupp.

– Hussfelt är värd en större publik än vad han haft tidigare, säger TV4:s fotbollschef Per Nunstedt.

Jesper Hussfelt räds inte uppgiften, att för första gången kommentera inför miljoner tittare.

– Jag tänker inte på sånt när jag jobbar, så jag kommer inte att märka någon skillnad alls, säger Hussfelt, som kuskat runt på fotbollsmästerskap sedan 1994, men nu alltså för första gången får kliva in som kommentator under en stor turnering.

Hussfelt var kommentator på Canal plus i åtta år, men tvekade aldrig att byta till TV4 när erbjudandet kom för ett år sedan.

– Det var ett av mitt livs bästa val. De fem första åren på Canal plus var fantatiska men de tre sista åren jag var där somnade redaktionen in, det togs inga nya steg framåt. Samtidigt gjorde TV4 en större satsning. ”Fyran” har käkat upp allt mer av de rättigheter Canal plus hade och jag ville vara med i ett gäng som var under utveckling.

– Det svänger fort, om några år kanske Canal plus är bäst igen, men just nu är det TV4 som har bäst resurser, säger Hussfelt.

Hur blir det att bilda kommentatorspar med Pontus Kåmark?
– Personkemin mellan oss är underbar, han är bästa tänkbara resesällskap. Och vi pratar alltid om teamwork och har hela tiden en dialog om hur vi ska jobba ihop, så det känns riktigt bra.

Robert Perlskog, som fortfarande är TV4:s kommentator nummer ett, gör öppningsmatchen Schweiz-Tjeckien. Sedan, samma dag, kliver Hussfelt in i handlingen och kommenterar Portugal-Turkiet i Genève.

Som kommentator blir schemat pressat. Hussfelt, Kåmark & co kommer att pendla mellan Schweiz och Österrike varje dag. Hotell, flygplats, arena – fram och tillbaka i ett rasande tempo.

– Vi kommer bara att se betong och gräs egentligen.

Snart börjar Hussfelt förberedelsearbetet på allvar med hårdpluggning av spelare, statistik och allt som man behöver veta som kommentator under EM.

– En hel del kan man sedan innan, men den 19 maj ska jag börja gräva rejält.

Och hur ska du klara av det späckade schemat rent mentalt/fysiskt?
– Ring mig och fråga den 20 juni, kanske blir det det sista man gör, ha ha.

TV4:s EM-trupp i sin helhet kommer att presenteras i kväll klockan 23.30 i programmet ”Ekwall vs Lundh” då TV4:s fotbollschef Per Nunstedt gästar studion.

Hussfelts späckade EM-schema

Så här kommer schemat att se ut för Jesper Hussfelt varje dag under EM. Han kommer att pendla mellan Schweiz och Österrike varje dag.

08.00 Kliver upp, därefter frukost.
10.00 Flygresa till spelorten.
13-15 Framme, därefter rakt ut till arenan.
18-20
Kommentera match, därefter se kvällsmatchen, därefter i säng så fort som möjligt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.