Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"I dag är vi i en lite, lite bättre värld"

Publicerad: 5 november 2008, 11:15

Stora mängder champagne, Red bull och kaffe flöt i Filip Hammars och Fredrik Wikingssons vener i morse. Den segerrusiga Kanal 5 duon jublade efter Obamas valtriumf. – I dag är vi i en lite, lite bättre värld, säger Fredik Wikingsson till Resume.se.


Fredrik Wikingsson (bilden) och Filip Hammar segerjublade efter Obamas valtriumf. Foto: Kanal 5.

Obama-fansen Fredrik Wikingsson och Filip Hammar höll en sju timmar lång valvaka i Kanal 5.

Programmet gästades bland annat av socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin, programledaren Kristian Luuk, komikern Henrik Schyffert, moderaternas partrisekreterare Per Schlingmann och reklamprofilen Michael Storåkers.

Strax efter 03.00 utnämnde Filip Hammar Barack Obama till valets vinnare. Och klockan 06.00 i morse flög champagnekorkarna och klackarna i taket.

– Jag kan rekommendera att hålla sig nykter till sex på morgonen och sedan dricka en massa champagne. Det ger en speciell känsla, säger Fredrik Wikingsson, som var nöjd med valvakan.

– Vi har haft sjukt små resurser och jag har inte fått några reaktioner som säger att SVT eller TV4 har kickat röv med oss.

– Men jag är besviken på Reinfeldt att han inte dök upp.

Efter sändningen åkte Wikingsson och Hammar vidare till frukosten på amerikanska ambassaden. Då hade de förbrukat stora mängder energi.

– Att komma dit på den frukosten har varit en dröm, men man var övertrött och det var så hög ljudvolym. Att stå och socialisera på engelska då var en ren plåga, säger Fredrik Wikingsson.

Hur är känslan så här efter Obamas seger?
– Det är supermäktigt. I dag är vi i en lite, lite bättre värld. Samtidigt känns det lite tomt nu, och jag blev nästan rörd över McCains tal.

När åker ni till USA härnäst?
– Filip ska dit ganska snart, men jag stannar hemma eftersom jag ska bli pappa igen. Men vi kommer att åka dit tillsammans senare i vår. Vi har några projekt på gång.

Hur ser resten av dagen ut för dig?
– Nu ska jag hem och se den andra Gudfadern-filmen. Senare ska jag hämta på dagis.

När får du sova?
– Klockan 21.00 går jag och lägger mig.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.