Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Ica-Stig" får roll i Andra avenyn

Publicerad: 14 maj 2008, 06:56

SVT stoppade Hans ”Ica-Stig” Mosessons medverkan i ”På spåret”. Men i ”Andra avenyn” får han vara med. – Det kan verka hårfint, men i ”På spåret” var Hans Mosesson med som privatperson – nu är han castad för att spela en roll, säger SVT:s programdirektör Annie Wegelius till Aftonbladet.


Hans "Ica-Stig" Mosesson.

I höstas stoppade SVT Hans Mosessons medverkan i ”På spåret” – i sista stund. Enligt SVT var anledningen att Mosesson var så intimt förknippad med Ica på grund av sin medverkan i dagligvarujättens reklamfilmer, och att det hade rört sig om otillbörligt gynnande.

Mosesson kritiserade beslutet och beklagade att    SVT inte kunde skilja på honom som skådespelare med roller på teater, i filmer, och i flera av SVT:s tv-dramer, och den roll han    spelar i en reklamfilm.

Men nu får Mosesson vara med i SVT – han ska göra rollkaraktären Per Björn i ”Andra avenyn” i höst och även under våren 2009, skriver Aftonbladet. I kontraktet som skådespelarna i serien måste skriva på står det dock att de är förbjudna att i programmet ”otillbörligt gynna kommersiella intressen”.

– I ”På spåret”-fallet var jag väldigt tydlig med det, nu förhåller jag mig mer till en sorts verklighet som vi lever i, säger Annie Wegelius till Aftonbladet.

Läs även: "Ica-Stig" kickas från På spåret

Läs även: ICA: Det är märkligt

Läs även: Oldsberg: Dålig tajming i besluten

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.