Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Idol anmält till Granskningsnämnden

Publicerad: 14 oktober 2008, 09:19

Två anmälningar har kommit in till Granskningsnämnden för radio och tv, GRN. Båda gäller uttalanden som programledaren Katrin Zytomierska gjort om deltagare i programmet. Själv säger hon att uttalandet om att en deltagare var lite väl bögig tolkats helt fel.


Katrin Zytomierska. Foto: Isabelle Ödesjö

Eftersnack sänds i TV400. I fredags uttalade sig programledaren Katrin Zytomierska frispråkigt om deltagarna. Bland annat sa hon att Jesper Blomberg, 20, som röstades ut från programmet var ”väl bögig”. Nu har kommentaren anmälts till Granskningsnämnden.

På sin blogg förklarar Katrin Zytomierska att uttalandet tolkats helt fel.
”Jag tycker att det är sjukt att det finns så många homofober i Sverige. Jag trodde vi var mer liberala här. Att folk tar det som en kränkning att bli ifrågasatt som bögig är tragiskt. Det är ju precis tvärtom. Fast det kanske bara är så i Stockholm. I resten av Sverige är det kanske fortfarande klassat som en sjukdom. Jag vet inte…”

Zytomierska säger också att de som deltar i programmet får tåla en viss kritik och att hon inte kommer att börja filtrera sig själv.
”Kritik kommer de att få. I alla från mig. Och spontan kommer jag att fortsätta att vara. Och ärlig. Jag kommer inte börja filtrera. Så ni kan anmäla mig hur mycket ni vill!”

Uttalandet från Katrin Zytomierska har också kritiserats av programledaren Peter Jihde och jurymedlemmen Anders Bagge. Båda menade att Katrin Zytomierska gick över gränsen.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.