Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Idol-duon smet före i vaccineringskön

Publicerad: 10 november 2009, 07:48

Leksands IF smet före i kön för att få svininfluensa-vaccin. Nu har Idol-juryn gjort samma sak – Laila Bagges syster arbetar på Danderyds sjukhus, skriver Expressen.


Ämnen i artikeln:

Laila BaggeAndreas Carlsson

Andreas Carlsson och Laila Bagge vaccinerade sig mot svininfluensan i söndags, trots att de inte tillhör riskgrupperna.

De tillhör inte någon riskgrupp, men trots det fick Laila Bagge och Andreas Carlsson i Idol-juryn vaccin i söndags, på Danderyds sjukhus. Anledningen till att de kunde vaccinera sig var att Laila Bagges syster jobbar på sjukhuset, skriver Expressen.

– Vi gjorde det för att vi träffar så otroligt många människor. I studion kommer tusen personer fram till oss efter varje program. Om man tänkerpå hur många som vi kan utsätta för smitta tycker jag att det var bra, säger Laila Bagge till Expressen.

Chefsläkaren på Danderyds sjukhus, Carl-Göran Ericsson, säger att sjukhuset har vaccin över och vill vaccinera även personalens anhöriga. Men det är inte meningen att vänner till anhöriga ska få sprutan, säger han.

Henrik Almkvist, chefsläkare i Stockholms läns landsting, menar dock att inte ens de anhöriga till personalen skulle fått sprutan.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Laila BaggeAndreas Carlsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.