Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Idol gör comeback i TV4

Publicerad: 15 januari 2013, 09:41

Idoljuryn 2011

Foto: Pressbild

"Idol" var en långkörare på TV4. Programmet gick i åtta säsonger innan kanalen lät formatet vila under 2012 och satsade på talangsåpor som "The voice" och "X factor". De svaga tittarsiffrorna gör att kanalen väljer att ta tillbaka "Idol" i höst.


Ämnen i artikeln:

Idol

2004 gjorde "Idol" entré i det svenska tv-landskapet och blev snabbt en succé. Programmet har fostrat storstjärnor som Loreen, Darin, Danny Saucedo och Amanda Jensen.

Efter 2009 började tittarsiffrorna att dala och förra året valde TV4 för att satsa på andra talangformat. Men tittarsiffrorna för "The vice" och "X-factor" motsvarade inte förväntningarna. Nu väljer kanalen att ta tillbaka sitt beprövade succéformat.

– "Idol" är ett av våra mest populära program någonsin och något av en institution i den svenska nöjesvärlden. När det kommer tillbaka i höst har det vilat i två år och vi har anledning att tro att det är efterlängtat, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk till TT Spektra.

När programmet kommer tillbaka i TV4 satsar kanalen på igenkänning och den ursprungliga formen. Det är ännu oklart vilka som kommer att sitta i juryn för programmet.

– "Idol" är ju originalet och det starkaste programmet rent innehållsmässigt där man får följa talangernas väg från det lilla auditionrummet till den stora direktsändningen. Det är den resan som är kärnan i "Idol" och vi är övertygade om att det finns många sådana fantastiska historier kvar att berätta, säger Fredrik Arefalk till TT Spektra.

TV4:s programdirektör är inte orolig för att talangformatet börjar bli uttjatat.

– Jag tror att musik och människors drömmar om att bli en stjärna är rätt tidlösa och universella ämnen som kommer fortsätta engagera tittare även i framtiden. Det handlar mer om att lyckas göra engagerande tv-underhållning som känns relevant för publiken. Om vi lyckas med det kommer publiken också vara där.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Idol

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.