Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Idol har satt Dustin på kartan

Publicerad: 2 november 2011, 12:47

Molly Pettersson Hammar i den första veckofinalen i TV4:s Idol 2011

Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

TV4 har valt att lägga Idol på is. För huvudsponsorn Dustin innebär det slutet på ett mångårigt samarbete. – Vi har byggt vårt varumärke tillsammans med Idol, säger Stefan von Stein, nordisk marknadschef på Dustin, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

IdolTV4

I måndags kom besked att TV4 lägger långköraren, och tittarsuccén, Idol på is. Nästa höst kommer man istället att sända X-Factor.

Hemelektronikkedjan Dustin har under flera säsonger varit en av programmets huvudsponsorer.
– Det är alltid tråkigt när ett stort format försvinner. Men det har  varit en rolig och viktig resa. Vi är absolut nöjda. Idol är ett starkt  varumärke och ett starkt sponsorskap, säger Stefan von Stein till Resume.se.

Samarbetet med Idol har varit viktigt för att sätta varumärket Dustin på sponsorkartan, menar Stefan von Stein.
– Det har betytt mycket. Vi har varit med i många år och har tillsammans  med TV4 utvecklat sponsorskapet till varje säsong, säger han och  fortsätter:

– Vi har byggt vårt varumärke tillsammans med Idol. Även om vi  sponsrat mycket annat också så är Idol det som har varit kvar varje år.  Det är det längsta sponsorsamarbete vi har haft.

Stefan von Stein poängterar samtidigt att det inte är någon dramatisk händelse att Idol läggs på is.
–Det finns andra stora program som också har kommit och gått under åren.

Kan man tänka sig att ni går in och sponsrar X-Factor nu?
– Ja, det finns säkert fler exempel. Vi har inte tittat närmare på just  det men det finns ett antal andra format som skulle kunna vara aktuella.  Vi för hela tiden en dialog med TV4.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

IdolTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.