Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Idolerna kritiserar sponsorfokus

Publicerad: 3 december 2010, 09:50

Idolerna Olle Hedberg, Minnah Karlsson och Jay Smith gick nyligen ut med kritik att de får för lite tid  att öva. Dagarna äts i stället upp av att träffa sponsorer, fotograferas, med mera. Men exekutiva producenten Magnus Karlsson Lamm menar att årets idoler har mer reptid än tidigare.


Ämnen i artikeln:

IdolTV4

Olle Hedberg, Minnah Karlsson och Jay Smith. Foto: TV4.

Tre deltagare tävlar i kvällens Idol-final: Jay Smith, Minnah Karlsson och Olle Hedberg. Trion gick nyligen ut med att det finns alldeles för lite tid till att öva det som programmet faktiskt handlar om, det vill säga att sjunga.

”Man behöver öva, men det finns ingen tid till det. I stället står man på någon fotografering och tänker. Jag vill inte vara här jag ska uppträda inför 14 000 personer på fredag.”, sa Olle Hedberg till TT nyligen.

Idols exekutiva producent Magnus Karlsson Lamm delar uppfattningen att yttersta syftet med programmet är att sjunga så bra som möjligt, men menar ändå att det inte har blivit mindre reptid bara för att Idolerna är ute på en landsomfattande turné:

– Då vi är ute på turné ingår det exempelvis att man signerar skivor och framför en låt och det är väl klart att det ihop med allt repande blir intensiva dagar. Men vi kommer till staden redan på lördagen så det blir  inte mindre reptid för idolerna, säger han.

I en intervju med TT Spektra framgick det även att Idolerna fått åka och träffa barnen till Länsförsäkringars ekonomichef och liknande:

– Länsförsäkringar är inte någon huvudsponsor, utan en lokal partner i Malmö. Men även i studion är sponsorerna med och gör programmet och så har det varit i flera år, säger Magnus Karlsson Lamm.
Han menar också att det har funnits mer reptid för Idolerna  senaste två åren, det vill säga då man införde turné-upplägget.

Så du tycker att Idolerna gnäller med andra ord?
– Nej, det är tufft att vara med så långt på resan. Men Olle och de andra gör ett fantastiskt jobb och fyller Sveriges största arenor. Och vi tar ändå hand om våra Idoler. Olle fick ställa in en signering denna vecka och gå och lägga sig på hotellet eftersom han hade ont i halsen, säger Magnus Karlsson Lamm.

Men är det inte så att om man vill vara med i leken så får man leken tåla?
– Jag har full förståelse för att Idolerna känner som de gör. Men man måste komma ihåg att de någonstans tycker att det är väldigt roligt också, säger Magnus Karlsson Lamm.

Hur ser du på att Idolerna går ut i media och beklagar sig?
– De har sin fulla rätt att säga och tycka vad de vill, säger Magnus Karlsson Lamm.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

IdolTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.