Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Inbrottet är ingen pr-kupp”

Publicerad: 1 mars 2012, 09:46

Det är som bekant människor i Big brother-huset dygnet runt. Ändå blev det inbrott, enligt TV4-gruppen.

Foto: TV11.

Nyligen stod det klart att den gravida kvinnan i Big Brother-huset var en pr-kupp. Big Brother skapade nya rubriker under tisdagen efter ett påstått inbrott i huset: – Jag förstår vad du far efter, men inbrottet är ingen pr-kupp utan något som vi tar på fullaste allvar, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Big Brother.


Ämnen i artikeln:

Åsa JamalBig BrotherPelle PorserydTV4

Då Big Brother drog igång för ett par veckor hade man släppt in en  höggravid kvinna i huset. Reaktionerna lät inte vänta på sig, men strax  visade det sig att det hela bara var en pr-bluff och den gravida kvinnan  försvann från huset.

Big Brother skapade nya rubriker under tisdagskvällen efter att det skett ett påstått inbrott i huset.

Hur kan vi lita på att det verkligen har skett ett inbrott och att det inte bara är en ny pr-kupp?
–  Jag vill betona att vi aldrig ljög om den gravida kvinnan, utan det var  ändå en gravid kvinna i huset. Självklart har det här också inträffat,  men det har blivit ett polisiärt ärende så vi kan inte berätta allt om  händelsen, säger Pelle Porseryd.

Han uppger att två personer försökte bryta sig in i Big Brother-huset vid 22-tiden på tisdagskvällen. Personerna  ska ha lyckats ta sig nästan hela vägen in till Big Brother-huset, men  produktionen stoppade duon i sista stund och tillkallade polis.

Hur  kunde två män ta sig in? Jag menar det är massor med folk där och ni  brukar även ha staket kring huset? Det låter lite som Tom Cruise i  Mission Impossible-filmerna?
– Haha. Vi har inte hela bilden klar för oss, utan det är något som vi jobbar kring ihop med polisen, säger Pelle Porseryd.

Var det någon som kände sig hotad?
–  Vi har talat med alla deltagare och det är klart att man reagerar på en  sådan här sak, men vi vill inte i detalj gå in på vad olika individer  har uttryckt, säger Pelle Porseryd.

Hur ska ni förbättra säkerheten så inte något liknande inträffar igen?
– Säkerheten fungerar i och med att ingen har kommit till skada och vi har gripit de personer som har tagit sig in, säger Pelle Porseryd.

Han uppger sig inte känna till om förövarna är kända av polisen sedan tidigare.

TV4:s  kommunikationsdirektör, Åsa Jamal, ger följande svar på frågan om hur  media ska kunna veta att det som Big Brother går ut med verkligen är  sant:
– Jag förstår den retoriska poängen, men om ni ska ringa oss  varje gång något sker i Big Brother-huset lär vi få talas vid ofta,  säger Pelle Porseryd.

Hon framhåller samtidigt att TV4 är oerhört  angeläget om att ha en nära och förtroendefull relation med media, men  vill ändå lägga in en brasklapp i det att det ändå inte är detta som  styr TV4:s programinnehåll:
– Det finns dramaturgiska skäl att  göra spännande och oväntade vändningar i många av TV4-Gruppens program  och effekten skulle avta litegrann om vi skickade pressmeddelande i  förväg. Men vi är självklart medvetna om att det är en gränsdragning,  säger Åsa Jamal.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.