Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Ingen lätt match"

Publicerad: 27 september 2010, 10:48

På tisdag går startskottet för Sverker Olofssons nya program – Sverker rakt på. Men någon nervositet att lämna konsumentjournalistiken - efter 23 år som programledare för Plus - känner han inte.


Ämnen i artikeln:

SVTSverker Olofsson

Sverker Olofsson. Foto: Peter Knutson/SVT.

– Jag har ingen nervös läggning, utan gör bara så gott jag kan. Det går inte gå till jobbet och vara nervös. Då måste man byta jobb, säger Sverker Olofsson, programledare för nya SVT-programmet Sverker rakt på.

Det är på tisdag klockan 20:00 i SVT2 som hans nya halvtimmeslånga intervjuprogram har premiär. Första programmet ska bland annat innehålla en intervju med Edna Alsterlund, exfru till numera bortgångne fd tungviktsmästaren i boxning, Ingemar Johansson, om alzheimer:

– Jag hoppas att det ger en kick för en diskussion kring demenssjukdomar, säger han.

I programmet körs även en intervju med Greklands premiär- och utrikesminister Giorgos Papandreou.
Sverker hoppas skapa ett program som man talar om dagen efter. Att det blir snack i stugorna. Vad nästkommande program ska innehålla tas allteftersom.

Bakgrunden till uppdraget har att göra med att Sverker ville sluta som programledare för Plus och erbjöd sig att bli nyhetsreporter i Umeå, men företagsledningen ville annorlunda. SVT såg Sverker Olofsson som en naturlig arvtagare till KG Bergström och hans intervjuprogram Rakt på med KG Bergström:

– Jag tänker inte kopiera honom, utan jag försöker göra något eget. Men att ta över efter KG Bergström är ingen lätt match, säger Sverker Olofsson.

S    verker Olofsson hoppas skapa ett program där det förs ett resonemang kring olika frågor och folk får tala till punkt. Får Sverker inte svar på sina frågor tänker han ställa om dem:

– Det blir såklart olika samtal. Med Edna Alsterlund blir det ett stillsamt sådant, medan det med Papandreou förs ett politiskt resonemang, säger Sverker Olofsson.

80-85 procent av Sverker rakt på bandas samma dag som det sänds. Några större redigeringsmöjligheter finns inte:

– Ett sådant upplägg gör att man känner sig mer vaken och skärpt, säger Sverker Olofsson.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVTSverker Olofsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.