tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Ingen tror att Persbrandt är Carl Hamilton"

Publicerad: 21 april 2011, 07:51

Nu uttalar sig författaren Jan Guillou om att huvudrollsinnehavaren Mikael Persbrandt i kommande Hamilton-filmen fällts för att ha tagit kokain. – Ingen tror att Mikael Persbrandt är Hamilton, han spelar ju bara Hamilton, säger Jan Guillou till tidningen S.

Ämnen i artikeln:

Jan GuillouMikael Persbrandt

MH

Magnus Helander


Jan Guillou. Foto: Resumé.

Mikael Persbrandt har erkänt att han tagit kokain. Han greps av polisen den 16 januari vid en polisrazzia mot krogen Soap Bar i centrala Stockholm. Mikael Persbrandt har erkänt brottet och döms nu genom ett strafföreläggande att betala 13 000 kronor i böter.

Persbrandt sa till polisen att han "älskar kola och rånare" och efter det lämnade han sitt uppdrag som Unicef-ambassadör.

Persbrandt är sedan dess misstänkt för ett nytt knarkbrott, anmälan skrevs efter ett polistillslag på hotell Clarion i Stockholm natten till i fredags.

Men Jan Guillou, författare till böckerna om Carl Hamilton tycker inte att Mikael Persbrandt svärtar ner romanhjälten.

– Nej, det tycker jag inte. Ingen tror att Mikael Persbrandt är Hamilton, han spelar ju bara Hamilton. Om däremot Hamilton själv hade åkt dit för kokain på krogen hade det varit en sensation! En skådespelare ute i svängen som tar kokain är ingen sensation. En mindre känd skådepelare hade inte ens omnämnts på löpsedlarna på grund av det, säger Jan Guillou till S.

Jan Guillou säger att han inte varit delaktig i valet av Persbrandt som Carl Hamilton. Det enda han lagt sig i är manuset.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev