Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Ingvar är euforisk”

Publicerad: 20 februari 2009, 08:24

Fredrik Wikingsson manar till besinning efter beskedet att Ingvar Oldsberg lämnar ”På spåret” för att i stället damma av klassikern ”Här är ditt liv”. – Ingvar är euforisk över det här. "Här är ditt liv" är hans drömprojekt, säger Fredrik Wikingsson till Resume.se.


Fredrik Wikingsson. Foto: Resumé.

Det har kommit många upprörda reaktioner mot SVT efter beskedet att Ingvar Oldsberg lämnar "På spåret" för att i stället leda nygamla storsatsningen "Här är ditt liv".

Fredrik Wikingsson går mot strömmen.

– Efter att ha läst Filip Hammars något i affekt uttalade statement om att det är landssorg vill jag mana nationen till besinning. Framför allt bör man gratulera Ingvar till hans nya jobb. ”Här är ditt liv” har varit hans drömprojekt, säger Fredrik Wikingsson, som tillsammans med parhästen Filip Hammar tävlat i ”På spåret” och även gjort tv ihop med Oldsberg i Kanal 5:s ”Vem kan slå Filip & Fredrik.

Det finns uppifter om att Oldsberg fått sparken från ”På spåret”. Kommentar?

– Är det så är det beklagligt, men Ingvar tycker att det är toppen att få göra ”Här är ditt liv”.

Fredrik Wikingsson menar att Oldsbergs exit från ”På spåret” inte behöver innebära någon kris för programmet,

– ”Allsång på Skansen” klarade ju sig ganska bra trots att Bosse Larsson slutade som programledare. Dock är ”På spåret” mer unikt än ”Allsång på Skansen”. Ingvar Oldsberg har lett programmet längre än någon annan lett något program. Hela hans personlighet har präglat programmet och det faktum att det bottnar i ordvitsar gör att han kan vara svårare att ersätta.

– Det kan bli svårt för en stockholmare att ta över.

Inget för dig och Filip?

– Nej, det är roligare att tävla i ”På spåret än att leda det. Men Skavlan kanske skulle kunna passa.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.