Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ingvar Oldsberg petas från Bingolotto: "Allvarliga arbetsmiljöproblem"

Publicerad: 8 december 2017, 14:03

Foto: TV4

Ingvar Oldsberg tvingas sluta på Bingolotto efter larm om missförhållanden på arbetsplatsen.


Ämnen i artikeln:

Ingvar OldsbergBingolottoTV4

Produktionsbolaget bakom Bingolotto har genomfört en utredning som visar på "allvarliga arbetsmiljöproblem".
– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende, kan jag inte gå in på närmare detaljer, säger Hans Sahlin, vd Folkspel, i ett pressmeddelande.

På TV4 har man förståelse för beslutet.
– Det här är tråkigt, men vi står helt bakom beslutet. Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så, säger Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör, Bonnier Broadcasting och TV4.

Själv har Ingvar Oldsberg ingen aning om varför han får lämna programmet.
– Jag vet inte vad anledning är. Jag har fått samma pressrelease som du har fått. Och de pekar inte på något specifikt. Man säger att det handlar om allvarliga arbetsmiljöproblem. Men jag tycker att det har varit bättre än någonsin. Det är inga sexuella trakasserier eller så. Det kan vi vara säkra på. Det kanske kan vara om jag har styrt och dikterat, vilket man gör som programledare, säger Ingvar Oldsberg till Expressen.

Söndagen den 10 och 17 december hoppar Agneta Sjödin in som vikarie för Bingolotto. Under uppesittarkvällen och nyårssändningen är Lotta Engberg programledare.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.