Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Intern storm på TV4

Publicerad: 14 februari 2008, 10:48

Alex Schulmans fejkade mejlutskick har vållat intern storm på TV4. Flera av kanalens profiler är upprörda – däribland Patrick Ekwall som helt enkelt har fått nog.


Patrick Ekwall reagerar starkt på Alex Schulmans fejkmejl. Foto: Andreas Alfedsson

Alex Schulman, som numera är med i TV4:s ”Kvällsöppet”, registrerade domänen TV4sverige.se för att kunna skicka fejkade mejl från TV4-profiler till kända svenskar. Materialet ska sedan samlas på bröderna Schulmans och Metronomes nya humorsajt 1000apor.se.

Men det som Alex Schulman kallar skämt går inte hem hos alla.   Fejkmejlen har skapat starka reaktioner på TV4 och flera av kanalens drabbade profiler är djupt upprörda.

Det har förts fram åsikter om att en person som skickar ut falska mejl och driver med medarbetarna inte bör få arbeta på TV4 samtidigt.

Patrick Ekwall är en av de som reagerat starkt över de mejl som skickats ut i hans namn från en fejkad adress.

Här är ett exempel på ett falskt mejl som skickats ut ifrån den fejkade adressen patrick.ekwall@tv4.se till en av landets största fotbollsbloggar.

”Hej.
Surfar lite på nätet, och stöter på den här meningen på din blogg:
Planen var usel, vädret gråtungt och matchen var lika intetsägande som Patrick Ekwall." Blir både ledsen och förbannad. Är jag intetsägande, tycker du? Vet du vad du är i så fall? En tomte. Nej förresten. Du är fittan på en tomte.

Skaffa dig ett liv.

Patrick Ekwall”

Patrick Ekwall har tvingats ägna mycket tid åt att förklara för folk att han inte skrivit mejlen.

– Jag är bara jävligt trött på allt det här. Just nu får jag ägna ett par timmar varje dag att förklara för människor att det inte är jag som ligger bakom de här mejlen. Det tar kraft, tid och pengar, säger Patrick Ekwall.

Hur känns det att bil uthängd?
– Ja, hur skulle du själv känna dig om du smutskastades på ett sånt här sätt? Allt sprids ju så dessutom så snabbt över nätet. Jag får mejl av kaféägare och alla möjliga som undrar vafan jag håller på med.

– Det var också anledningen till att jag gick ut med ett mejl internt. Jag har ju också förstått att det rent datatekniskt inte är så lätt att tillgång till den mejladress som de använt. Steffo har också drabbats, och också han har skickat ut ett mejl internt.

Kommer du att agera på något sätt?
– Nej, nej. Men några av mina vänner tycker att det är konstigt att jag inte går vidare.

Inte ens till TV4- ledningen?
– Jag har pratat med Hans Pekkari (sportchefen), mer tänker jag inte göra.

Det är inte så att du är med i ett större upplägg från bröderna sida?
–Nej, inte alls.

Är du och jag nyttiga idioter som gör den här intervjun?
– Ja, det är vi väl. Och nu har jag förlorat ännu mer tid på det.

Alex Schulman:

– Det här är den nya tidens busringningar fast det är på mejl. Det känns harmlöst och förvånande att folk tar så illa upp. Lennart Ekdal skrattar ju bara åt det – då har man en skön inställning.

Hur har ni kunnat komma över adressen patrick.ekwall@tv4.se?
– Det vill jag inte gå in på, men det är inget som är utanför lagens gränser.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.