Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Internetleverantör inför SVT-play-skydd

Publicerad: 5 februari 2013, 15:34

Skärmdump från Bahnhofs sajt

Internetleverantören Bahnhof erbjuder sina kunder en spärr för SVT-play för att de ska kunna slippa betala TV-licens för sina datorer.


Ämnen i artikeln:

Public ServiceutredningenSVT Play

När det stod klart att SVT:s beslut att göra allt sitt material  tillgängligt via SVT-play, kom det också fram att alla som hade en dator  med internetuppkoppling skulle bli skyldiga att betala TV-licens.

–Man kan tycka vad man vill om public service och om  licensfinansieringen. Men så länge vi har det system som vi har måste  man kunna välja, på samma sätt som man kan välja om man vill äga en  tv-apparat eller inte. Vi ger våra kunder möjligheten att välja om de  vill se Sveriges Televisions tv-program i sin dator eller inte, säger  Jon Karlung, vd på Bahnhof.

Blockeringen, ”TV Stopper”, införs som en gratistjänst för alla  Bahnhofabonnenter. För att aktivera tjänsten fyller man i ett  formulär på en beställningssida. Så fort beställningen är klar är all  åtkomst till SVT Play blockerad.

I samma ögonblick produceras ett intyg som skickas till abonnenten. I  intyget framgår från vilket datum tillgången till public  service-kanalerna blockerats.

Men TV-stopper innebär ingen garanti för licensfrihet, helt enkelt för att tekniken aldrig prövats juridiskt.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.