Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Irland nästa för Robert

Publicerad: 21 april 2009, 12:28

Nyligen fick Boxer uppdraget att sända digital-tv i Danmark. Nu är det dags för nästa steg ut i världen, då bolaget tillsammans med Communicorp Group ansökt om att bli operatör i Irland.


Boxer-Robert har fått grönt ljus i Danmark. Nu hoppas han på Irland.

Tre konsortier har ansökt om att få bli operatör i det digitala marknätet i Irland: Easy TV, OneVision och Boxer. I ansökan har operatörerna bland annat få beskriva hur de tänkt jobba med paketering och teknik, samt hur de ska finansiera utbyggnaden. Ett krav är också att det ska gå att se public service utan att teckna ett betal-tv-abonnemang.

Nu närmast ska de tre sökande göra en presentation på måndag. Den 21 juli kommer BCI (Broadcasting Commision of Ireland) att avslöja vem som får uppdraget.

Boxer fick i slutet av mars uppdraget att bli operatör i det danska marknätet. Då var man ensam sökande nu gör man det tillsammans med Communicorp ett irländskt mediebolag som bland annat driver 42 radiostationer.
– Danmark kan vi mycket bättre och kan snabbt samordna med vår verksamhet i Sverige. Irland har vi inte alls lika bra kunskap om så det var naturligt att bilda ett konsortium, säger Johan Bobert, informationschef på Boxer.

Marknaden på Irland besår av runt 400 000 hushåll som idag bara har analog tv.
– Till det kommer runt en miljon hushåll som bor i radhus och har satellit och kabel, men som skulle kunna ta emot marsänd tv.

Alla tre konsortier har ansökt om att få driva tre så kallade multiplexar. I varje multiplex får det plats runt åtta tv-kanaler.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.