Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ironiattacken mot Expressen

Publicerad: 28 oktober 2010, 09:50

”Mastiff skapar skandalsåporna”. Så lyder en rubrik i dagens Expressen. Mastiff-cheferna slår tillbaka – med en ironiattack på Twitter.


Ämnen i artikeln:

MastiffExpressen

Amanda Schulman, genrechef på Mastiff.

Expressen har i dag en artikel om Mastiff som produktionsbolaget bakom ”skandalsåporna”.

”Produktionsbolaget Mastiff ligger bakom flera av de tv-program det senaste tiden stormat kring: ”Kungarna av Tylösand”, ”Celebrity Rehab”, ”Så mycket bättre” – och nu ”Paradise Hotel”, skriver Expressen med anledning av att en Paradise Hotel-deltagare blev övertalad att delta i programmet trots att psykologen avrådde henne.

Internt på Mastiff har en rad medarbetare upprörts av artikeln. De menar att Expressen presenterar Mastiff som ett produktionsbolag som enbart gör ”skandalsåpor”.

Tidningen nämner inte andra produktioner – Mastiff producerar och har producerat en rad andra typer av program som SVT:s ”Så ska det låta”, ”Let’s dance” i TV4, Ponnyakuten i SVT, Sveriges värsta bilförare i TV4, ”Mauro & Pluras kök” i TV8 och SOS Gute i Kanal 5.

– Vi sitter ju och jobbar med en uppsjö av programidéer. Det är tråkigt när det blir så entydigt i Expresen att vi bara gör den typen av program som de väljer att kalla skandalsåpor. Jag vet inte riktigt heller hur de tänkte när de nämner ”Så mycket bättre” i samma kategori, säger Joel Karsberg, kreativ chef på Zodiak i Norden som äger Mastiff.

Hannah Widell, utvecklingschef på Mastiff och Amanda Schulman, genrechef, har lagt ut flera ironiska motattacker mot Expressen i dag.

Hannah Widell skriver bland annat:

”Skandalproduktionsbolaget Mastiff äter lunch på Wagamama!”

Amanda Schulman skriver:

”Det är verkligen underbart att få vara i glansen av Mastiff”.

”Sitter i Mastiffmöte och utvecklar nya skandalsåpor! Det blir presskonferens efter mötet!

Expressens tf nöjeschef Kai-Anders Nilsson skriver i ett mejl:

– Vi har skrivit om hur Mastiff rekryterat till ”Paradise hotel”. En ung tjej, som blev avrådd av sin gode man samt av psykolog, övertalades via smicker att resa till inspelningen i Colombia. Skildringen av henne på plats är desto mindre smickrande (vilket bland annat framgår av best of-filmen som TV6 lagt upp på nätet under rubriken ”Lina är helt hämningslös och avslutade sin första dag i paradiset med  hångel och ett galet nakenbad”).

Han fortsätter:

– Mastiff är säkert hur stolta som helst över sitt arbete med att göra ”bra tv” och får gärna fortsätta ironi-twittra över artikeln. Trist bara att ingen på produktionsbolaget ville prata med oss när vi sökte dem i går kväll.

– Vi har varit väldigt tydliga med att Lina inte ångrar sin medverkan. Och att vi skriver om andra Mastiff-produktioner är inte speciellt konstigt, det handlar om utvecklingen med ”Kungarna av Tylösand” och planerna på ett svenskt ”Celebrity Rehab”.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MastiffExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.