Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Jag anar att det blir kaos på riktigt”

Publicerad: 21 augusti 2015, 08:11


Ämnen i artikeln:

Lina ThomsgårdKobra

Den tidigare pr-profilen och Rätviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård blir programledare för Kobra i höst tillsammans med Kristoffer Lundström. SVT hörde av sig till henne efter att flera produktionsbolag pitchat idéer.

– Vi hade ett par provfilmningar som tydligen gick bra – utöver att jag svär som Kapten Haddock. Klipparna kommer begära löneförhöjlning.

I branschsammanhang är Lina Thomsgård känd pr-konsult åt bland annat Robyn och reklambyrån Forsman & Bodenfors. Men hon avslutade sina pr-uppdrag redan i samband med att hon blev kolumnist i Aftonbladet i april 2014. Hon ser inget problematiskt i att ha en pr-bakgrund och vara programledare i public service.

– Pr-uppdragen är avslutade sen länge, just för att det inte ska råda några som helst tveksamheter om agendor och avsändare redan när jag började skriva kolumner. Om något kanske min bakgrund inom pr kan göra det lättare för oss på redaktionen att författa sluga intervjuförfrågningar (var tydliga, få med datum, skicka all info direkt) eftersom jag har suttit och suckat på andra sidan i så många år.

Först kolumnist i Aftonbladet och nu programledare i SVT. Är det ett medvetet och långsiktigt karriärval?
– Jag önskar så att jag haft en karriärstrategi, det hade mamma gillat, men den enda regeln jag följer är att satsa på det som känns viktigt och kul. Men det här, precis som allt annat, kan verkligen gå hur som helst. Tur att jag har Kristoffer Lundström och Sveriges mest begåvade redaktion med mig.

Vilken ser du som din största utmaning?
– Gud allt, just nu känns det som ett omöjligt uppdrag att sålla bland alla roliga idéer på saker som vi vill göra. Någon kommer behöva ringa Hanna Stjärne och be om lite mer sändningstid kanske sju kvällar i veckan. Men återkom gärna med samma fråga när vi börjat filma – jag anar att det blir kaos på riktigt. Mina enda tv-erfarenheter är "På Spåret" och "Vem vet mest?", men då skulle man ju svara på frågor – inte ställa dem.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Lina ThomsgårdKobra

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.