Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Jag är gråtfärdig av glädje”

Publicerad: 7 november 2012, 09:01

Från TV4:s valvaka i natt.

Det var två helt olika valvakor som SVT och TV4 sände i natt. För Jenny Strömstedt, som har sänt elva timmar live från Los Angeles, är det skönt att det är över. – Jag är gråtfärdig av glädje över det fantastiska arbete mina kollegor har utfört, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

SVTJenny StrömstedtAmerikanska presidentvalet 2012TV4

Det var två väldigt olika valvakor i SVT och TV4. Jenny Strömstedt och  Anders Kraft sände live från ett soligt tak i Los Angeles för TV4, medan  Claes Elfsberg tillsammans med professorn i statsvetenskap Sören  Holmberg sände från en studio Washington DC för SVT.

Skillnaderna blev stora när TV4 intervjuade gäster som Filip Hammar och Hollywood-frun Isabel Adrian medan Sören Holmberg analyserade olika valkretsar i SVT.

Båda valvakor hade även gäster i sina studios i Sverige. I TV4  intervjuades statsminister Fredrik Reinfeldt (M) om valresultatet,  samtidigt som oppositionsledaren Stefan Löfven (S) kommenterade i SVT:s  morgonsoffa.

Resumé når Jenny Strömstedt, efter att hon har sänt över elva timmar i Los Angeles, för hennes tankar kring valnatten.

– Jag är gråtfärdig av glädje över det fantastiska arbete mina kollegor  har utfört. Med små resurser, hög kompetens, mycket vilja och gott humör  i omöjliga situtioner har vi levererat inte bara elva timmars valvaka  utan också tre nyhetsmorgon och en talkshow, säger hon till Resumé.

– På ett team i Los  Angeles, två av Sveriges bästa reportrar, Rolf Porseryd och Elisbeth  Frerot på plats i Boston respektive Chicago, rutinerade Anna Lindmarker  med stjärnskottet Marcus Ocarsson och bästa analytikern Göran Rosenberg i  studion. Dessutom var vår socialamediebevakare Jonathan Nordin först  med att brejka ”Four more years” på Obamas facebooksida.

Hur förbereder man sig inför en sån här stor sändning?
– Man sänder två tusen timmar Nyhetsmorgon live, läser på och sätter ihop ett outtröttligt team an superproffs.

Vad var mest spännande?
– Den ovissa utgången.

Tror du att svenska medier kan bevaka ett svenskt val på samma sätt som det amerikanska valet?
– Vi har bara börjat, säger Jenny Strömstedt.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.