Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Jag är helvit"

Publicerad: 21 oktober 2010, 11:35

För Resume.se bryter Andreas Kleerup tystnaden om intervjun i TV4:s Nyhetsmorgon igår. – Jag är helvit. Jag lever mitt liv på natten och sover på dagen.


Ämnen i artikeln:

Andreas KleerupTV4

Andreas Kleerup. Foto: Philip Clevenpil.

Andreas Kleerup är mäkta irriterad över uppståndelsen kring intervjun i TV4 om uppsättningen av Aniara, där han har skrivit musiken. Programledarna Kristin Kaspersen och Anders Kraft hade svårt att få honom att svara på frågorna.

Kleerup anklagades för att ha varit påverkad i sändningen och en tittastorm utbröt – TV4:s växel blev nedringd. Kanalen har efter möten valt att inte lägga upp klippet på sajten, och som Resume.se skrev i går har man tvingats gå ut med ett officiellt uttalande till alla som ringt kanalen med frågor om det inträffade.

Nu slår Andreas Kleerup tillbaka mot anklagelserna. Tidigare har han inte velat uttala sig till några medier, men till Resume.se säger han (idag vid lunchtid):

– Det var er jävla skittidning Resumé som blåste upp det. Det handlar om att jag går upp sent på dagarna. Nu ringer ni och väcker mig igen, säger han.

Enligt insatta källor till Resumé valde Andreas Kleerup att bli helvit efter kokainskandalen på Grammis-galan i januari 2009. Han menar att TV4-incidenten handlade om att han var rejält morgontrött.

Enligt källor går Andreas Kleerup sällan upp tidigare än klockan ett på dagen:

– Det stämmer att jag inte dricker vin och sådant längre. Du – jag håller på och sover. Du får ringa mig senare, säger Andreas Kleerup.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Andreas KleerupTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.