Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Jag är inte märkt i branschen"

Publicerad: 12 augusti 2008, 12:37

Den 1 september tillträder Tobias Bringholm tjänsten som vd för Eyeworks Scandinavia. Parallellt med det kommer han att utveckla nya tv-format för Eyeworks globalt. – Nej, jag är inte märkt i tv-branschen.


Tobias Bringholm. Foto: Stefan Borgius.

När Tobias Bringholm tvingades bort från tjänsten som programdirektör på TV 4 efter de misstänkta svindlerierna i  Metronome var det få som trodde att han skulle kunna komma tillbaka till tv-branschen.
Idag meddelade han sin comeback.

– Jag blir vd för vd Eyeworks Scandinavia med placering i Stockholm och kommer också att jobba med programutveckling globalt. Idagsläget vet jag inte hur jag ska fördela tiden.

Hur ska Eyeworks växa?
– Det är lite tidigt att säga men jag har ett antal idéer men de ska förankras internt först. Det finns ganska uppenbara möjligheter för Eyeworks att växa. Det känns väldigt kul och spännande och det här är en kul tid för branschen.

Har du fått flera jobberbjudanden?
– Det har funnits flera jobberbjudanden. Nu landade jag här och det passar mig perfekt. En lagom storlek och bra sätt att utvecklas.

– Det har funnits andra alternativ, nu blev det så här och jag är glad för det.

Är inte du märkt i den här branschen?
– Nej. Jag har många vänner och jag känner ett stort stöd efter den tiden som har varit.

Vågar någon i den svenska tv-branschen ta i Bringholmhanden?
– Ja, det förutsätter jag.

Hur har livet i kylan varit?
– Det har varit ganska kul. Jag har jobbat och haft fullt upp och fått en liten dotter. Men det har   också varit en tuff tid. Jag har blivit lite tilltufsad och blivit lite ödmjuk. Man går inte genom livet utan att få lite stryk och nu har jag fått mig en ordentlig snyting. Det har jag lärt mig av. Dessutom har jag jobbat kreativt med idéer och utvecklat med personer i min närhet.

Har du haft någon kontakt med Gunnar Strömblad?
– Nej, inte direkt. Det pågår diskussioner mellan advokater just nu. Den juridiska processen har jag lagt bakom mig men någon dag slår det mig i huvudet igen. Jag har inte betalt några pengar till Schibsteds än. Men jag kan säga att jag inte hade skrivit på samma avtal igen som jag fick från Schibsteds för tio år sedan.

Har du gjort något olagligt?
– Vi låter den juridiska processen ha sin gång. Jag kan inte kommentera i media men jag har följt mitt avtal. Nu måste jag springa, det finns folk som väntar på mig.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.