Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Jag är Skansens Alice Timander"

Publicerad: 10 februari 2011, 08:59

Ormbett och ödlekiss i direktsändning. Allt kan hända när Jonas Wahlström gästar tv-programmen. – Jag är Skansens Alice Timander, säger han till Resume.se. Kolla in djur-tv när den är som bäst här.


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenNyhetsmorgon

Lasse Berghagen får en orm runt halsen på Skansen. Foto: SVT.

Han dyker upp i rutan med överraskningar till programledarna. Jonas Wahlströms framträdanden i Allsång på Skansen och i Nyhetsmorgon är svenska klassiker. För Resume.se berättar han att han vägrade repetera med Lasse Berghagen inför programmen på Skansen. Det skulle förstöra stundens magi.

– I tv verkade han inte så rädd, men han fick byta byxor efter varje gång jag var med, säger Jonas Wahlström.

Igår blev Nyhetsmorgons ankare Anders Kraft biten av både en orm och en ödla.

– Jag skulle presentera lämpliga reptiler som husdjur eftersom folk ofta köper fel, säger Jonas Wahlström.

Men något unikt hände. Både mjölksnoken och leopardgeckon bet programledaren i direktsändningen.

– I vanliga fall är det en väldigt snäll mjölksnok. Men Anders var inte van att hålla i den och då blev den irriterad. Vi har haft den på Skansen akvariet i flera år den bitit någon tidigare, säger Jonas Wahlström.

– Jag aldrig hört talas om en leopardgecko som har bitit någon heller. Anders är lite unik.

Genom åren har det blivit många oförglömliga djurmoment i tv. Jonas Wahlström har själv blivit biten i tv, en ölda har kissat på Lasse Bengtsson och Malou von Sivers, och en fem meter lång orm ramlade av bordet i morgonsoffan.

– Bengt (Magnusson) och Malou satte världsrekord i soffhopp, säger han.

Här är några av händelserna.

</div><div class="movie-player"><iframe allowfullscreen="1" frameborder="0" height="299" src="http://www.youtube.com/embed/jb4G2CySk1s" title="YouTube video player" width="468" /></div><div class="movie-player"><iframe allowfullscreen="1" frameborder="0" height="299" src="http://www.youtube.com/embed/4lmeOT713Uw" title="YouTube video player" width="468" /></div>

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.