Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Jag befann mig helt i chock”

Publicerad: 20 december 2013, 10:45

Petra Marklund.

Foto: SVT.

I morse presenterades skrällen – Petra Marklund tar över efter Måns Zelmerlöw och blir därmed den femte programledaren i ordningen för SVT-succén ”Allsång på Skansen”.


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenPetra MarklundSVTMåns Zelmerlöw

– Ärligt talat så befann jag mig helt i chock och  trodde jag hört fel. Men sen så började det klarna mer hur de hade  tänkt. Nu tror jag att det här kommer att bli helt sjukt kul!, säger Petra Marklund i en intervju på SVT:s hemsida.

Hon tror att SVT var ute efter något otippat och att hon passar eftersom hon har en fot i visvärlden och en i den moderna popmusiken.

– Först och främst kommer jag att vara mig själv. Jag  ska försöka föra vidare Allsångstraditionen på mitt sätt och låta min  kärlek till bra musik i alla genrer synas. Sen får vi se hur det kommer  att arta sig. Det är nu arbetet börjar.

Mathias Engstrand, programbeställare för underhållinging på SVT är mycket nöjd över rekryteringen av Petra Marklund.

– Hon har någon slags kärlek till  programmet till att börja med, sedan är hon otroligt sceniskt van och  musikaliskt skicklig och har en utstrålning som kommer att passa väldigt  bra under sena sommarkvällar. ”Allsång på Skansen” direktsänds med start i juni, säger han till TT.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.