fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Jag biter på naglarna”

Publicerad: 19 november 2013, 13:02

Michael Grimborg.

Foto: Resumé.

En svensk VM-plats i Brasilien kan vara värd runt 50 miljoner kronor för TV4, enligt vad Resumé erfar. Lita på att på att kanalens försäljningsdirektör Michael Grimborg kommer att vara nervös i kväll under playoff-rysaren Sverige-Portugal. – Jag biter på naglarna, säger han till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Michael GrimborgFotbolls-VMTV4

MH

Magnus Helander


TV4 delar rättigheterna för fotbolls-VM i Brasilien med SVT.

Michael Grimborg, försäljningsdirektör på TV4, håller tummarna stenhårt för att Sverige klarar Portugal i kväll och tar sig till VM.

– Vi står inte och faller med en svensk VM-biljett, men det klart – fasen vad kul det skulle vara med ett svenskt avancemang och få jobba upp mästerskapet om Sverige är med, säger Michael Grimborg.

Han vill inte gå in på hur mycket extra en svensk VM-plats skulle kunna ge TV4. Kanalen säljer sponsorpaketet tillsammans med SVT och har sedan ett eget sportpaket för annonsörerna runt de egna matcherna.

Enligt vad Resumé erfar kan det röra sig om en skillnad på cirka 50 miljoner kronor, plus att det blir oändligt mycket lättare att sälja sponsorskap om Sverige tar sig till Brasilien.

Michael Grimborg är oerhört nöjd med tittarsiffran på runt tre miljoner i fredags när Sverige föll mot Portugal borta.

I kväll hoppas han på minst lika stor tv-publik. Han kommer inte att se matchen på plats på Friends Arena – i stället blir det en nagelbitare i tv-soffan.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev