Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Jag går på adrenalin"

Publicerad: 12 december 2008, 10:30

14 000 sålda biljetter och 70 ackrediterade journalister. Globen fylls till bristningsgränsen ikväll, och för vinnaren väntar ett hysteriskt medieschema. – Jag går på adrenalin, säger Lili Assefa, pr-ansvarig för Idol.


Lili Assefa, pr-ansvarig för Idol.

För andra året i rad håller TV4 Idol-finalen i Globen.

Arenan är utsåld, folk har till och med köpt biljetter till platserna bakom scenen där de kan skymta finalisterna mellan framträdandena.

Lili Assefa, pressansvarig för Idol, berättar att finalveckan har varit hysterisk. Intervjuer och jippon har avlöst varandra i en rasande fart.

– I dag, timmarna innan finalen är lugnare, då är det inga intervjuer. Det känns bra nu och det kändes otroligt bra att öppna tidningarna i morse. Skillnaden från de första åren av Idol är att vi har kommit in i finpressen: Morgontidningarna och lokaltidningarna skriver mycket också.

70 journalister (reportrar och fotografer) är ackrediterade och de kommer att fajtas för att få de bästa bilderna och citaten.

– Just när vinnaren koras kan det bli hetsig stämning. Men det brukar fungera bra, säger Lili Assefa.

För Idol-vinnaren (antingen Kevin eller Alice) är det segerintervjuer och fotografering direkt efteråt. Sedan bär det av i limousine – tillsammans med journalister – till efterfesten på innekrogen Ambassadeur vid Stureplan.

I morgon bitti ska vinnaren sjunga i TV4:s Nyhetsmorgon. Även andra mediers journalister väntas möta upp vid TV4-huset för att dokumentera vinnarens vilda segerdygn.

I morgon kväll ska vinnaren sedan uppträda på Faddergalan i TV4, precis som i fjol. Dessförinnan kan det bli en del intervjuer, men det beror på dagsformen.

Magnus Helander

Dela artikeln: