Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Jag hade gärna sett en lite större publik”

Publicerad: 10 januari 2012, 08:17

Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Foto: Andreas Alfredsson.

TV4 plågas av de svaga tittarsiffrorna för The Voice. Programchefen Fredrik Arefalk medger att man hoppats på en större publik. Men samtidigt finns glädjeämnen i form av starka siffror för Gladiatorerna och Sveriges Mästerkock.


Ämnen i artikeln:

Sveriges MästerkockThe VoiceFredrik ArefalkGladiatorernaTV4

The Voice skulle locka miljonpublik, men så har det inte blivit. Efter premiären på 830 000 tittare dalade siffran till 650 000 i avsnitt två och 695 000 i del tre. Det är flera hundra tusen tittare under TV4:s fjolårssnitt för 20-sloten – en bra bit över miljonen.

Hur resonerar ni kring inledningen av The Voice?
– Vi är väldigt nöjda med programmet rent innehållsmässigt och siffrorna är helt okej även om jag såklart gärna hade sett en lite större publik totalt sett, säger Fredrik Arefalk.

Blir det några förändringar med anledning av de svaga tittarsiffrorna?
– Jag delar inte Resumés nattsvarta bild av tittarsiffrorna så för vår del så sitter vi lugnt i båten. Vi hade drygt 25 procent andel i fredags i 12-39 så den yngre halvan av vår publik är redan där, vilket också är programmets huvudsakliga målgrupp. Om vi växer lite i de äldre målgrupperna så kommer även totalsiffran se bättre ut så vi kör på precis som planerat.

Petter var säker på 1,2 miljoner tittare. Tror du att programmet kommer att kunna nå upp dit?
– Jag tror inte på någon dramatisk förändring de närmaste två veckorna, men över lite längre tid så kan vi absolut växa. The Voice går igenom olika faser och ju längre in i programserien vi kommer desto större blir själva showen och dramatiken och tittarengagemanget ökar.

Hur summerar du starten av 2012 för TV4 så här långt totalt?
– Vi är ju fortfarande bara i början av januari men så här långt så ser det bra ut. Vårt mål har varit att komma igång så tidigt som möjligt efter nyår eftersom vi vet att SVT av tradition är starka över jul och nyår. The Voice fick jobba igång tablån, sedan kom succépremiären av Gladiatorerna och igår så drog Sveriges Mästerkock igång med härliga siffror. Allt känns med andra ord mycket lovande just nu!

Nypremiären av Sveriges Mästerkock i går sågs av 990 000 tittare med en rating på 10,1 procent i målgruppen 12-59 år.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.