Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Jag ryser fortfarande"

Publicerad: 17 januari 2011, 09:13

Med sina 2,5 miljoner tittare placerar sig Solsidan i topp bland komediserierna under 2000-talet. På TV4 är befinner man sig i glädjechock över den urstarka premiären. – Jag ryser fortfarande, säger programdirektören Åsa Sjöberg.


Ämnen i artikeln:

SolsidanÅsa SjöbergTV4

Åsa Sjöberg. Foto: Resumé.

Förhandssnacket kring säsongspremären av Solsidan var enormt. Den första säsongen gjorde succé och lockade runt 2 miljoner tittare per avsnitt i fjol. Med andra ord var det bäddat för en rejäl framgång igår. 2 530 000 tv-tittare var dock mer än vad kanalen hade vågat räkna med.

– Jag kan säga att det är historiska tittarsiffror för en svensk komedi. Det finns inte någon sådan siffra på 2000-talet, säger Åsa Sjöberg.

Hon menar att vallen är sprängd både när det gäller svensk komedi och TV4. Kanalens enda program som i dagsläget kommer i närheten av Solsidans tittarsiffror är Let’s Dance med nära 2 miljoner.

– Det är någonting som Felix och gänget lyckas fånga i serien. Det är någon sorts bild av Sverige som vi alla kan känna igen oss i. Och naturligtvis är den väldigt välproducerat i varje detalj, säger Åsa Sjöberg.

Kommer ni att dominera helgerna framöver nu då?

– Med den här starten är det svårt att tro annat. Jag gillar att vara ödmjuk men Solsidan har en sådan styrka att jag tror att tittarna kommer vara med oss under säsongen.

Hur ska ni fira det här idag?

– Vi håller på och filar på det nu. Förhoppningsvis kan vi involvera hela huset här på Tegeluddsvägen och göra något.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SolsidanÅsa SjöbergTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.