måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Jag står för att jag är engagerad i fallet”

Publicerad: 24 september 2012, 08:36

Bild från intervjun.

Aktuellts programledare Anna Hedenmo försökte hålla känslorna i styr när hon intervjuade Migrationsverkets rättschef om utvisningshotade tvååringen Hadille. – Jag står för att jag är människa och engagerad i fallet.

Ämnen i artikeln:

AktuelltAnna Hedenmo

LF

Linus Fremin


Fallet med tvååriga Haddile som övergivits av sin mamma och som skulle  utvisas ensam till Frankrike har upprört och engagerat många svenskar.

Även Aktuellts programledare Anna Hedenmo försökte hålla känslorna i styr när hon i  fredagens sändning ställde Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik till svars för myndighetens agerande i fallet.

– Jag var absolut engagerad som man blir då och då av mänskliga öden.  Jag tyckte att det var mycket som var oklart. Jag förstod inte hur man  resonerade och nu har Migrationsverket också svängt. De kunde inte ge  svar på varför man skulle skicka iväg flickan utan att ha hittat hennes  mamma först. Det kom inget svar vilket höjde temperaturen på intervjun, säger Anna Hedenmo.

Kände du att känslorna tog över?
– Absolut inte. Den här intervjun var precis som alla jag gör noga  förberedd. Jag gillar intervjuare som visar att de också är människor  och det är vad jag försöker visa också.

Vad har du fått för reaktioner?
– Jag har fått en del och de mesta positiva.

Hur hanterar du att vara objektiv och samlad i sådana här lägen?
– Det är inte svårt. Jag har varit programledare i över 20 år och har  varit med om många liknande människoöden. Intervjun gick precis som jag  och redaktören hade planerat från vår sida med de här skarpa frågorna.  Det är ingen slump att det blev som det blev, säger Anna Hedenmo och fortsätter:

– Det fanns en stor  central obesvarad fråga och när det blev undvikande svar ställer man den  om och om igen och får då ett annat engagemang i rösten. Jag står för  att jag är människa och engagerad i fallet. Nu har ju också  Migrationsverket ändrat sig vilket var ganska väntat.

Sedan intervjun  sändes har Migrationsverket svängt i frågan och säger nu att Hadille får  stanna hos sin svenska fosterfamilj fram till att hennes anhöriga har  hittats.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev