Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Jakten på Madeleine återupptas

Publicerad: 18 maj 2010, 07:25

Kvällstidningarna deklarerade time out i bevakningen av prinsessans Madeleines privatliv.
Men det gäller inte längre för Expressen som pumpar på med närgångna bilder i måndagens tidning.


Ämnen i artikeln:

Prinsessan MadeleineAftonbladetJonas BergströmExpressen

Efter Madeleines ”flykt” till New York skrev Aftonbladets chefredaktör Jan Helin bland annat följande i sin blogg:

”Efter den intensiva bevakningen av Madeleine och Jonas Bergström som föregick uppbrytningen av förlovningen bad Madeleine om att få bli lämnad ifred från närgången bevakning i New York. Det var rimligt. Bevakningen hade varit exceptionell. En uppbruten förlovning är end of story. Aftonbladet såväl som Expressen meddelade att vi kommer att respektera den önskan”.

Efter att prinsessan landat i New York sa Expressens chefredaktör Thomas Mattsson att tidningen inte skulle följa Madeleine runt staden ”den närmaste tiden”, men han tillade i sin blogg att det måste ske fortlöpande nyhetsvärdering.

Nu är Madeleine åter tillbaka i Sverige – det har båda kvällstidningarna tidigare rapporterat – och i dag drar Expressen på stort på förstasidan (rubrik: ”Kolla – Madde skrattar igen”) och med ett bildextra i tidningen på när hon umgås med en väninna.

– Det sker alltså hela tiden en fortlöpande nyhetsvärdering av hovet precis som om alla andra bevakningsområden, och vi har också publicerat ett flertal artiklar om prinsessan – om den uteblivna resan till Seattle, om hemkomsten till Sverige, om Victorias möhippa, reportaget i dag – sedan jag bloggade om Madeleine i New York, säger Thomas Mattsson.

Ja, ni skulle bevaka henne vid officiella uppdrag, men ni har alltså återgått till privat bevakning. Varför?

– Jag tar inga publiceringsbeslut i förväg och utställer heller inga generella löften om vare sig publicering eller inte publicering.

Jan Helin:

– Vi bevakar Madeleine efter vanlig nyhetsvärdering efter hennes hemkomst från New York. Det betyder inte att vi följer varje steg hon tar. Jag har inga synpunkter på Expressens bevakning eller nyhetsvärdering angående dagens knäck.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.