Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Janne Josefsson tar över Debatt

Publicerad: 12 mars 2008, 15:03

Janne Josefsson blir programledare för Debatt efter Stina Lundberg Dabrowski som gör sitt sista program i morgon kväll. Under tiden tar han en paus från Uppdrag Granskning.


Janne Josefsson. Foto: Sören Håkanlind.

– Jag hoppar inte av Uppdrag Granskning men tar en paus, säger Janne Josefsson till Resume.se.

Efter påskuppehållet tar han vid som programledare för Debatt, som förlorade Stina Lundberg Dabrowski igår efter att meningsskiljaktigheterna mellan henne och programledningen blev för stora. Hon ville göra folkliga debatter, ledningen ville ha tyngre ämnen enligt uppgifter i kvällstidningarna.

– Jag gillar ju också folkliga grejer. Stina och jag är lika men också olika, det kommer att synas att jag är en annan människa. Jag gillar när det inte är så förbaskat förutsägbart.

Kommer du inte själv vilja ge dig in i debatterna?

– Jag kommer ju gärna gå in i en hörna, jag har ju själv varit gäst många gånger och debatterat både det ena och det andra. Det är ju den arge som tar över nu.

Det har snackats en del om debatt på sistone. Vad säger du om kritiken?
– Jag har inte sett alla program och såg inte det om islamofobi. Jag tycker att Stina har gjort ett bra jobb, det var tragiskt att det skulle bli så här.

– När det gäller Tito Beltrán så är det inga lätta frågor. Hade jag fått frågan om jag skulle haft med Tito Beltrán och Maria Lundqvist i samma studio så hade det varit diskutabelt journalistiskt men jag hade kört på det.

– Konflikter med ansvarig utgivare, det ser jag som en styrka, att jag kan gasa på och att en utgivare kan hålla tillbaka.

Hur påverkas Uppdrag Granskning av att du inte är med, det blir inga problem?
– Det vet inte jag, men jag har varit borta tidigare och det gick bra.

Läs mer: Stina Dabrowski lämnar Debatt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.