Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Jobb är en väldigt laddad fråga"

Publicerad: 25 mars 2011, 11:57

Trots stor medial uppmärksamhet lockade Kanal 5:s nya satsning ”Jobbjägaren” blygsamma 180 000 tittare på prime time-tiden 20.00. Programupplägget har blivit starkt kritiserat och fått stor uppmärksamhet då en före detta medarbetare i produktionen blivit mordhotad av en deltagare.


Ämnen i artikeln:

Dan PanasKanal 5

Julia Rosqvist i "Jobbjägaren". Foto: Kanal 5.

Programmets upplägg går ut på att jobbcoachen Julia Rosqvist rycker ut för att hjälpa arbetslösa tillbaka in på arbetsmarknaden. I första programmet, som sändes igår klockan 20.00 på Kanal 5, träffar hon 28-åriga Susanne som inte har jobbat på 10 år.

Stark kritik har riktats mot programmet, bland annat av S-politikern  Johanna  Graf, oppositionsråd i Solna, som menar att programmet är förnedrings-tv.

– Jagar de jobb eller arbetslösa? Risken finns att de som står för välfärden tänker ”Varför ska vi delta i ett solidariskt skattesystem när folk går hemma och simulerar och snyltar? Säger hon till Aftonbladet.

“Kanal 5:s fullständiga cynism kring att göra underhållande freakshow-tv av ett samhällsproblem får mig att spy” Skriver journalisten och bloggaren Elin Grelsson i en debattartikel i Aftonbladet.

Dan Panas, presschef på Kanal 5:

– Jobb är en väldigt laddad fråga och hur vi ser på arbetslösa är kanske en ännu mer laddad fråga. Vi är tacksamma för att vi får finnas i det offentliga samtalet och jobb är en ständigt aktuell fråga. Vi tror på ”Jobbjägaren”, säger han till Resume.se.

"Jobbjägaren" har även fått stor uppmärksammat då en tidigare medarbetare mordhotats av en deltagare som ska ha ångrat sin medverkan.

Programmet hade en rating på 3,1 procent i målgruppen 15-44. Samtidigt som ”Jobbjägaren” visades Antikrundan i SVT1, Babel i SVT2, Landskapen i TV3, Sveriges värsta bilförare i TV4.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Dan PanasKanal 5

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.