Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Jock Millgårdh är död

Publicerad: 8 januari 2019, 07:46

Jock Millgårdh.

Foto: Janne Naess.

Elk Entertainments utvecklingschef Jock Millgårdh har avlidit, 53 år gammal. Det skriver Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Elk EntertainmentEva Hamilton

Det är nu i början på januari i år som Jock Millgårdh gått bort, vilket Elk Entertainment skriver om på sin hemsida:

"We are deeply saddened to inform you that our dear friend & colleague Jock Millgårdh, co-founder of Elk Entertainment, has suddenly passed away on January 5th at the age of 53 in his hometown Stockholm. All our thoughts are with Jock's family."

Dagens Media har pratat med flera av hans tidigare kollegor, som hyllar Jock Millgårdh för hans folkkära format, uppskattade personlighet och talang. En av dem, SVT:s tidigare vd Eva Hamilton, skriver i ett mejl till Dagens Media:

"Jocks kreativitet var hisnande och gränslös, men alltid parad med djup kunskap om tv som medium. Ett gott omdöme och integritet gjorde att han landade rätt- också med de specifika krav som SVT ställer.

Jag tänker på Estelle och Mattias, som förlorat den bästa av kollegor. Men allra mest tänker jag på Jocks familj, som jag inte känner. På att de ska orka i detta svåra".

"Baren", "Ensam mamma söker", "Körslaget", "Farmen" och "Minuten" är alla exempel på programformat som tv-veteranen Jock Millgårdh tillsammans med parhästarna Mattias Olsson och Estelle Bodén har skapat. Formaten har spridits över hela världen – exempelvis "Minuten" har exporterats till 68 marknader.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.