Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Johan Kleberg ny vd för Canal+

Publicerad: 10 januari 2011, 14:13

Johan Kleberg, tidigare operativ chef, blir ny vd för Canal+ efter Jonas Eriksson som återvänder till Bonnier Broadcasting & Entertainment.


Ämnen i artikeln:

Jonas ErikssonCanal PlusJohan Kleberg

Johan Kleberg. Foto: TV4.

– Under Jonas Erikssons tid har Canal Plus framgångsrikt samordnats med övriga TV4-Gruppen och stärkt sin position som Nordens ledande premium-tv-företag. Nu påbörjas nästa fas, där det är viktigt att i högt tempo fortsätta utveckla Canal+ utbud och erbjudande på respektive lands marknad och att härigenom få affärerna att växa, säger TV4-Gruppens vd Jan Scherman i en kommentar.

Johan Kleberg har fram tills nu varit Canal+ operativa chef, men blir nu alltså ny vd för C More Entertainment/Canal+ när nuvarande vd:n Jonas Eriksson återvänder till Bonnier Broadcasting & Entertainment som vice vd.

– Premium-tv växer i hela Europa och är en allt viktigare del av tv-industrin. Det ska bli väldigt spännande att leda och utveckla Canal+ marknadsledande position inom nordisk betal-tv. Med nya landschefer kommer vi att ytterligare förstärka vårt sälj- och marknadsföringsarbete i Norge och Sverige, säger Johan Kleberg i en kommentar.

I samband med att Johan Kleberg tillträder som vd blir Canal+ nuvarande försäljningsdirektör Jonas Lönnquist landschef för Canal+ i Sverige samt ställföreträdare för vd med en övergipande funktion avseende distributionsfrågor och strategi. Samtidigt Steinar Braendeland till landschef för Canal+ i Norge.

I och med förändringarna tar Johan Kleberg också plats i TV4-Gruppens koncernledning. Och som tidigare kommer han att ha fortsatt övergripande ansvar för TV4-Gruppens inköp av sporträttigheter.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.